USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переселенцям зі Сходу все не так?

16 Липня 2014 12:46
Переселенка зі Сходу заявляє, що на Волині «місцеві налаштовують місцевих проти них».

Пані Любов приїхали з Луганська в Луцьк. Вона каже, що таким, як вона більше допомагають на словах, аніж на ділі. А місцеві, з її слів, налаштовують один одного проти східняків.

Таку заяву зробила переселенка під час круглого столу в конференц-залі «ВолиньМедіа» щодо реалізації соціального проекту «Створення служби надзвичайних ситуацій для переселенців з Криму та Сходу України» сьогодні, 16 липня.

Перед початком заходу луганчанка розклала на столах і прикріпила до стендів фото із загиблими на Сході людьми, світлини, в яких умовах опинилися українці в зоні військових дій.

Любов Алламуратова розповіла, що вона приїхала з Луганська, знімає квартиру за 3 тисячі гривень, зараз має роботу.

«Тут я показала фото, щоб ви розуміли про що йдеться, які проблеми у луганчан, і чому й як вони виїжджають звідти. Я не кажу, що ми - біженці, ми - переселенці. Я тут маю такі ж права, як і ви. Я бачу, що місцеві налаштовують місцевих проти нас, кажучи: от, приїжджають сюди, а наші там воюють. Я сьогодні вас прошу, що якщо щось обіцяєте, то треба виконувати. У мене там всі - і чоловік, і мама, і сестра. Я ще раз звертаюся: добрі люди, я маю комфортабельну квартиру в Луганську. Якщо ви хочете, то я оплачу квиток туди й ви відчуєте, як нам живеться на Сході. Ми тут не бачимо єдину країну, ми вирвані з тієї ситуації - стаємо бомбами», - говорить Любов Алламуратова.

Втім громадські активісти Волині поділилися своїми контактами й розповіли, хто чим може допомогти.

Нагадаємо, на Волинь приїхало більше 200 вимушених переселенців зі Сходу. Зазначимо, деякі переселенці продовжують нарікати на роботу соціальних служб і не погоджуються з умовами проживання у селах, куди їх поселяють. Раніше деякі депутати обласної ради висловлювали думку про те, що деякі переселенці виглядають так, наче приїхали спеціально поширювати хибну інформацію про Волинь. З метою безпки чоловіків-переселенців особливо ретельно перевіряють правоохоронці та СБУ.

P.S. У коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини Любов Алламуратова зазначила, що її мета - отримати допомогу від владних структур та підтримку місцевих жителів. Жінка висловила щиру подяку усім, хто їй допомагав.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 64
цікаво Показати IP 16 Липня 2014 12:52
для чого провокувати холівар такими заголовками? в словах конкретно цієї громадянки є логіка, а не забаганки і очікування халяви.
баба параска Показати IP 16 Липня 2014 12:52
Якщо у нас не так, то може на расее їм буде так
Игорь до баба параска Показати IP 16 Липня 2014 13:00
ну надо было думать ДО! наголосовались за яныка, потом рассия-рассия! а как до дела дошло - так им ещё и должны что-то?? не нравится - в рассию, в чём проблема? в чужой монастырь со своим указом не ходят. конечно её можно понять и посочувствовать, но что поделать? не нравится - никто не держит. а вообще заголовок такой конечно ни к чему хорошему, ВН, поменяйте, мало нам срача...
Церковна миа до баба параска Показати IP 16 Липня 2014 19:28
Чому це українці мали втікати від бойовиків в "рассею"? Ви тямите, про що говорите взагалі? Чи Ви не сприймаєте їх як своїх співвітчизників і лише замайоріла проблема на горизонті хочете перекласти її на плечі "старшого брата"? Яка тоді мова може бути про єдину країну.
Українець до Церковна миа Показати IP 18 Липня 2014 11:51
Я їх ніколи, як співвітчизників, не сприймав і не сприймаю. Це було б грандіозною помилкою.
Одеса Показати IP 16 Липня 2014 12:58
Не треба було за ЛНР голосувати, було б все так....
аяяй Показати IP 16 Липня 2014 12:59
Таке Враження що переселенка провокуэ Засланий козачок
і газета до аяяй Показати IP 16 Липня 2014 22:13
також.модна тєма абіжаних і недопонятих..на волині середня зарплата 2.300.це все пояснює.треба в київ було бігти.там 4-6 тис. і ще тут тролів гасає з растова по сайтах.ті специ ще ті..
квартира до аяяй Показати IP 16 Липня 2014 22:24
за 3 тис в місяць..все пояснює..за 1.5 невлаштувала..
Читач до аяяй Показати IP 17 Липня 2014 00:07
Точно
Владимир Одесса Показати IP 16 Липня 2014 13:00
Вам всё не нравиться! А когда вы как стадо баранов голосовали за ДНР и ЛНР вы не понимали что даёте повод х-йлу вводить войска, грабить и убивать вас? Вот пусть ваши мужчины (если это мужчины) беруб в руки АКМ и идут исправлять свои ошибки, а не скулить, что вам плохо помогают. ВАс судить надо, а не помогать. Нравится раша - флаг вам в руки.
Аллвмуратова Любов до Владимир Одесса Показати IP 16 Липня 2014 17:10
Доброго Дня Володимир! Хочу відповісти на Ваш агресивний коментар. Коментуйте будь-ласка по суті статті. Щодо Вашого полгяду на речі, Ви вільна людина тому Вам вирішувати як сприймати події. Хто конкретно голосував за ЛНР я не знаю, і гадаю що Ви теж. "Стадо баранов", я думаю що не зовсім цивілізований вислів, і до людей він не відноситься. А "ошибки", як Ви пишете це наслідки корупції на всіх гілках влади під час правління напевне "Влади Януковича". А кого треба судити, то Бог точно знає, і можли це саме Ви, який сіє братські міжусобини!
Ірина Показати IP 16 Липня 2014 13:05
Стаття хороша, але назва? Навіщо так?
Ірина Показати IP 16 Липня 2014 13:08
І ще з досвіду бачу, що множать плітки про "нахабний" схід, ті хто нічого не хоче зробити ні для армії, ні для країни, а виправдання типу "самі винні" дуже допомагає.
Анонім до Ірина Показати IP 16 Липня 2014 13:15
за чий рахунок ??? генерали дачi будують на нашi податки, просрали всю армiю i технiку, а ще платити за це? платiть, а я краще собi дачу збудую, нiж тим жирам.
Ірина до Анонім Показати IP 16 Липня 2014 16:24
Якщо буде війна вам та дача дуже допоможе?! Не хочете допомагати - не допомагайте!! Нема чого себе виправдовувать, або ображать схід! А Україна у нас одна. Я пишаюся своєю Одесою!! Тут тисячі небайдужих людей!! Є і такі як ви - Я не буду допомагати дітям з Луганську, бо хтось колись когось образив... Той не треба - справимося і без Вас. Всім хто відправляє цю жінку в Росію - це ви агенти Кремля.
ЛУЧАНКА Показати IP 16 Липня 2014 13:19
НУ КВАРТИРУ МОЖНО В ЛУЦЬКУ ЗНЯТИ И ДЕШЕВШЕ НАПРИКЛАД 1500ГРН+ КП, А ЗА 3000 ТО ВЖЕ РОЗКІШ, ЯК ЩО Є ГРОШИ ТО ЧОМУ НІ?
макс Показати IP 16 Липня 2014 13:24
Отут і вилазить назовні гниле хохляцьке нутро. Давайте погялнемо правді у вічі - немає в нас єдиної України, немає єдиного народу. І коли б до нас прийшов Тухачевський з своєю армією, то, на відміну від поляків, "дива на Віслі ніколи не було б".
Ірина до макс Показати IP 16 Липня 2014 16:26
Україна в нас єдина і люди у нас золоті. Просто слабкодухі кричать багато, а всі інші без пафосу і розголосу роблять свою справу!!
Patrik до макс Показати IP 16 Липня 2014 22:38
Будь-ласка, я вас прошу, не смійте узагальнювати... Якщо ви "хохол", то це видно неозброєнним оком, але не треба вважати, що ми всі такі... Перебуваючи в далекі 80-і роки у лавах радянської армії нас українців полюбляли обзивати так росіяни, дехто з них за це недорахувався зубів... Не можливо спокійно сприймати ваш коментар... Це дико, коли українці самі себе принижують... У нас така чудова країна, у нас прекрасний народ... Про це знає весь світ, знає навіть Росія, тільки знає мовчки... Але, на жаль, ще є у нас такі "безумні макси"... А з біженцями-переселенцями ми розберемося, терпіння і співчуття нам зараз необхідні... Все буде добре... І обов'язково буде наша перемога.
крепитесь Показати IP 16 Липня 2014 13:27
крепитесь, свидомые братья, нам еще теперь и Донбасс восстанавливать... Слава Украине!!!
баба параска до крепитесь Показати IP 16 Липня 2014 13:52
Твій брат в тамбові коня доїдає. А Україні дійсно слава!
коментарі Показати IP 16 Липня 2014 13:31
кажуть самі за себе. молодець, Любов, не в брову, а в око сказала
автору статті Показати IP 16 Липня 2014 13:46
Заголовок статті говорить про налаштованість автора. Жінку підтримують більшість дописувачів і коментаторів!!! Такими заголовками ви, авторе, у тому числі збільшуєте напругу! Виправте помилки у тексті!
це все трьоп Показати IP 16 Липня 2014 13:47
якщо э конкретны факти відмови в допомозі - хай каже. Хай скаже чого кому не вистачає. І ще: хтось ставив питання цій пані з комвортабельних апартаментів, хто вона за професією і чи шукала вона роботу на новомо місці проживання. А без конкретних фактів - все це трьоп
Алламуратова Любов до це все трьоп Показати IP 16 Липня 2014 17:19
Добрий день "Це все Трьоп"! Ви чомусь зовсі не показуєте свого призвища та ім"я, тому можливо це ви трьопаєте. Мене не питали хто я за фахом. А апартаменти комфортабельні чи ні то кожен собі по можливості знімає житло. Також хочу зауважити що ціни дуже високі на аренду житла. Кому не допомогли: можливо Ви допоможете, Сім"я Чол+друж, діти 6 і 8 років, дружині народжувати на цьому тижні. Потрібна квартира 1500+КП 2 кімнатна.( Кого не питали не хочуть брати з дітьми) Може Ви допожете. Дякую
дійсно Показати IP 16 Липня 2014 13:52
Їй в Росії було би краще! Не в ту сторону поїхала,,,
Игорь до дійсно Показати IP 16 Липня 2014 14:14
Так отож!
Ірина до дійсно Показати IP 16 Липня 2014 16:29
Люди, цих 15, ви правда так думаєте? І чим вона вам не догодила? Що хоче жити в своїй державі? Що платить комусь із вас за квартиру, що хоче працювати? Зупиніться! А якщо завтра вам доведеться просити допомоги?!
Алламуратова Любов до дійсно Показати IP 16 Липня 2014 17:23
Я Українка, і мені завжди буде краще у себе на Батьківщині. А за кордон прошу Вас взяти до уваги, я могла виїхати усе життя, і не тільки в Россію. Теж саме можу сказати і Вам, можливо Вам там буде краще!?
Лучанка Показати IP 16 Липня 2014 14:22
Це залежить від самої людини. Знаю молоду сімю, яка приїхала з Криму. Допомагають їм теж молоді люди, і що хочу сказати: ця кримчанка жодного разу не виявляла якихось претензій, і коли дають їй щось, то вона не "гребе" все підряд, а говорить:" мне лишнего не надо, только необходимое". Такій людині хочеться допомагати, бо вона не вимагає. Одним словом, якщо то нормальна людина, то при любій ситуації нею лишається.
Анонім Показати IP 16 Липня 2014 14:32
Наші хлопці гинуть за їхні халабуди - а вона приїхалі і розказує що дасть гроші на квиток на схід. коли бігла на референдум тоже мабуть була така сама розумна. а тепер ми ще й винні ....
Луга до Анонім Показати IP 16 Липня 2014 15:21
ну такой там менталитет. у меня родня с восточной (Луганск), и я честно скажу, что тут на западной лучше. я тут вырос туда приезжаеш к брату, там реально ужас. есть и хорошие люди, но меньше. и культура другая, везде и все ведут себя по пацански, тут этого совсем нет, если сравнить. Волынь рай по сравнению с востоком. только не все это понимают, лучше бы жители восточной перенимали бы быт и уклад западной Украины, по сути они такие же украинцы, только за поколения им советская пропаганда мозги засрала до такой степени, что они уже мало что соображают, только понятия типа человек человеку волк, и что им все всё должны. на западной не было голодомора (уничтожили реальных хазяев, какие сейчас есть на Волыни по сёлам) и советской власти вообще до 1939. никого не хочу обидеть, просто моё мнение. жителям востока - просто попробуйте не жаловаться, не ныть и не бычить, попробуйте увидеть в западенцях хозяев и патриотов своей земли.
Русская украинка до Луга Показати IP 16 Липня 2014 16:18
А еще было бы неплохо, чтобы вы не лезли к нам со своими порядками. Мы сами разберемся, как нам жить. Если бы у вас было лучше, вы бы не искали счастья за тридевять земель, где заморский чужой дядя построил сытую жизнь. Вы не привыкли работать. Это вы считаете , что вам все должны. Вы - дотационные области, потому что нет производства бюджетообразующего. У вас очень красивый край, у вас есть прекрасные люди. Но общая тенденция - ненависть к рускому народу, к России. А мы воспитывались при СССР на принципах интернационализма. распевали "Червону руту", "На полонину приходив весняний ранок (Бойкивчанку"),"Ныч яка мысячна" и мн. мн. другие, слушали трембиты, с удовольствием смотрели танцы и слушали песни колоритных гуцулов. И никогда, слышите - никогда нам не внушали ненависть к карпатскому краю, к гуцульскому народу, к Украине и к украинцам. Тогда мы действительно были единой страной. Вы все разрушили, внушили, переписали историю, внушили своим детям и внукам, которых сейчас убивают, ненависть к России и к русским. Бог вам судья
ТИ до Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 16:38
ти тупа дурепа, саме через таких як ти і до таких як ти, приперлись на нашу українську землю окупанти-вбивці. пішла ти на на Х.Й зі своєю росією і своїми русскімі, вона показали своє справжнє обличчя - звіриний оскал, і після цього лише такі д*біли, як ти можуть писати такмий маразм, як в твоєму коменті.
Лучанка до Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 16:47
Ну це вже просто ППЦ, через край... Хто до кого лізе? Перебачте, але вірно якась людина сказала, що до цієї війни українці не знали ваших політиків, не цікавилися вашими внутрішніми справами, а жили своїм життям. А от Росія - сама свиня рядно дере, і сама кричить. Залізли в чужу країну, понищили міста, повбивали людей, навели суму. Отримали за це "по шапці" у вигляді грузу-200, а тепер - "не лезте к нам со своими порядками". ШОК!!!!
Анонім до Лучанка Показати IP 16 Липня 2014 18:46
коментар було видалено
аяяй до Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 17:42
да немає !!!! в нас ненависті до руського народу і до Росії!!!!!!!!!! ми хочемо теж краще жити! ми не хочемо воювати але одна людина в особі президента РФ вирішує все і за всіх !!! а ви судячи з коменту ненавидите Україну це вам Бог суддя!!!!!!!!!!!!
lutchanka до Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 18:50
Это ты, *** , будешь вякать. что мы не привыкли работать?! Приезжай в любое село и посмотри, как там пашут! Какая ненависть к русским?! Ты что - с бодуна?! Этот российский пупоцентризм уже осточертел... Уважать человека надо за его дела, а не за национальность. Что "внушали" в советский период я знаю хорошо, поэтому не надо брехать! Ты не русская украинка, ты - покруч! И Бога сюда не приплетай - подобные тебе в любимый тобой совковский период, уничтожали церкви, преследовали верующих, священников,особенно УГКЦ, вывозили в Сибирь..
Анонім до Анонім Показати IP 16 Липня 2014 17:37
коментар було видалено
Яяя Показати IP 16 Липня 2014 15:16
В першу чергу треба звертатися до однопартійців-хто до комуністів,хто до ригів ,а може хто з правого сектору -до Данильчука.
Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 16:21
Я знаю, что мой комментарий удалят. Но кто-то прочтет все равно. Может, кому-нибудь станет стыдно или дойдет - кто разрушил все хорошее, что было раньше
Ірина до Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 16:38
Уважаемая русская или украинка, кто и когда ВСЕ разрушили? Люди с Западной и правда устали искать работу в Европе, поэтому хотят построить ее у нас. Жаль Вас. Видимо Вам трудно принять, что переписали историю, да и сейчас переписываю в России. Вы наверное верите, что в Славянске распяли мальчика, а если не верите, то подумайте, может и все остальное не такая уж правда. Идеально было бы сходить в библиотеку, поднять архивы. Очень Вас прошу смотрите не только рус-ТВ. Удачи Вам и светлого ума!!
lutchanka до Русская украинка Показати IP 16 Липня 2014 19:00
Конечно - раньше ты была моложе и лучше качеством...
Александр Показати IP 16 Липня 2014 16:49
ВН, вы очень часто удаляете мои посты, я не обижаюсь, делая скидку на ваши пристрастия и понимание объективности в журналистике. Но что вы сейчас делаете? Вы не понимаете, что разделяете украинцев, оставляя эти комментарии с обеих сторон? Все не так не у переселенцев, все не так у вас в головах, к сожалению. Читатели, не ведитесь на провокацию журналистов и комментаторов, будьте же умнее! Гражданская война идет!
Ирина до Александр Показати IP 16 Липня 2014 17:32
Вы имеете ввиду война России против Украины? У нас нет гражданской войны и нет ополченцев. Есть террористы! А Вы Кто?
Анонім до Ирина Показати IP 16 Липня 2014 17:41
коментар було видалено
Анонім до Ирина Показати IP 16 Липня 2014 17:42
коментар було видалено
Александр до Ирина Показати IP 16 Липня 2014 18:05
Простите, но Вы в уме, Ирина?
Ирина до Александр Показати IP 16 Липня 2014 19:12
Спасибо, что заботитесь о моем психологическом состоянии, а значит скоро все поймете....
Любов Алламуратова Показати IP 16 Липня 2014 17:00
Добрий день! Шановні працівники СМІ, коли ви подаєте інформаціію, дуже прошу об"єктивно її викладати для читача, тому що дивлячись на назву данної публікації відразу розумієш, що ви зновуж таки хочете налаштувати місцевих мешканців проти незахищенних верств населення приїхавшив зі Сходу України, тому що я на данному зібранні казала "не один міліонер зі Сходу не приїхав!!!!", тому нам не все не так, як ви пишете просто я прошу людського розуміння, терпіння, взаємної допомоги, в тому числі і Міської та Обласної ради, та усіх організацій які можуть допомогти. Усім хто допомага Велике Сердечне ДЯКУЮ!!!
L до Любов Алламуратова Показати IP 16 Липня 2014 18:58
Люба, не звертайте увагу - лайно трапляється кругом: і на Сході, і на Заході. Це не залежить від місця проживання чи національності. І приїжджають теж різні люди - одні обходяться малим, а інші - ставлять непомірні вимоги:квартира тільки в Луцьку, працювати не піде, бо не буде працювати за 1800 - 200гривень(?!)..
Слава Україні Показати IP 16 Липня 2014 17:49
Аноним ти що плитеш, щоб викоринити країну від такіх покидькив як ти!!!!!
Слава Україні Показати IP 16 Липня 2014 17:57
коментар було видалено
Ольга Показати IP 16 Липня 2014 18:23
Хочу сказати,важко нам приймати у себе людей зі Сходу.з кримчанами по іншому.Я думаю у них таких питань не виникало.Просто ми всі бачили ваші мітинги і ваші слова,хунта,фашисти,укропи.......Не особисто ваші,але.......от і виходить,голосували чи не голосували ви за ЛНР тепер піди доведи.А люди втомленні.от так і виходить
Марина Показати IP 16 Липня 2014 18:29
Дякую всім поміркованим волинянам, а також щірим і небайдужим за правильне розуміння стану речей в країні і в житті переселенців, за адекватність в спілкуванні, за душевну зрілість і здатність чинити опір провокаціям. Тільки з такими якостями ми зможемо витримати разом всі випрбування цієї підступної війни людяністі з нелюдською заразою. Східняки потребують перш за все МИРУ, по друге - підтвердження що стояли за єдину країну не дарма і українці таки не діляться на "нашіх" і "вашіх", по третє - що ризикнувши собою вони не поклали в жертви хижим політіканам своїх дітей на поцурання, щоб хтось собі кар'єру робив на злиднях постраждалих і робив з достойних людей клоунів. Східняки витримали багато і ображатись в голос не будуть, бо їх звали вже і "бандерлогами" і "посібниками хунти", і "фашистами", і "фашистськими підстілками", та як завгодно... Що вже тут місцеве "нахлєбнікі" ваше, тільки дивитись з сумною посмішкою. Це випробування не для донбасівців, це для свідомих лучан змога побачити де серед нас є слабке звено в час військової загрози. Східняки знають як виглядає жлобство, знають від кого потерпали і знають що загроза миру це егоїсти, які свої особисті образи й скарги завжди випхаютьвперед совісті чи спостережливісті, розуму і патріотизму. ***
123 Показати IP 16 Липня 2014 22:28
як щось не влаштовує то їдьте далі. Ви скажіть що Ви зробили щоб не допустити сьогоднішньої ситуації - на проукраїнські мітинги виходили, на протести проти сепарів, ваш чоловік/брат/син в нацгвардії, в армії, що????, за що Ми маємо Вас поважати, співчувати, помагати???. Ви загадили своє житло своєю пасивністю, несвідомістю, байдужістю і приїхали до нас і хочете пристосувати НАС до Вас? Беріть в руки лопату, віник, ганчірку і на відбудову Словянська, Краматорська там ваша робота. Я краще допоможу тій сімї де чоловіка в армію забрали, 3 місяць на блокпостах і в полях, а в хаті так само 2-оє малих діток - вони не скаржаться і не збирають прес-конференції , і всім пропоную так робити. Хай це звучить цинічно, аморально, але люди змінюються і не в кращу сторону і в цих змінах винуваті всі - я, ви, в тому числі.
Одеса к 123 до 123 Показати IP 17 Липня 2014 09:29
Согласна на все 100%
Жінка офіцера Показати IP 17 Липня 2014 13:35
Люди, які ви жорстокі! Особисто я не ходила ні на які мітинги, не підтримувала "республіки" на "референдум" не ходила. Мені просто не пощастило що я народилася на Сході. Мені довелося покинути рідний край, але мої рідні залишилися там, молюся кожного дня за них і за МИР! На моєму місці міг опинитися кожний з вас! І якщо у вас немає серця, то будь-ласка, не пишіть в інтернеті про це, не ображайте тих, кому і без ваших слів дуже важко зараз
Татьяна Показати IP 17 Липня 2014 14:29
Таких не довольных надо отправлять назад,надо было сидеть не молчать когда их лнр пришла и город захвачивала, теперь они бегут и права качают,фу мерзко.Надо говорить спасибо,что помогли квартиру,работу найти,таких семей много,а кто с мужьями приезжает,мужей воевать отправляйте,что за сыкуны ей богу.Я в шоке которые возмущаются за волынь,он в ростове люди живут в палатках,шуруйте туда,в палатках живите,я знаю как бедные активисты помогают,сами не чего не имеют,и всё от сердца им отрывают,а женщина написала,помощь на словах,самой не стыдно такое писать,фу.
ivan Показати IP 17 Липня 2014 15:30
чемодан - вокзал - кацапстан або ПРОБАЧТЕ - ДЯКУЮ - БУДЬТЕ ЛАСКАВІ. Але вони навіть таких слів не знають!!!
Леся до ivan Показати IP 17 Липня 2014 16:05
Як сказала би наша портайгеноссе Фаріон - ти не Іван,а Іванко, а якщо ти Іван, то збирай своє барахло і тікай із Західної України, бо ти москалівський шпигун
Олександр Показати IP 8 Жовтня 2014 11:53
З чого ви узяли що там УСІ ходили на реХверендум? Нашо так? Якщо б вона ходила на реХверендум - наврядши вона приїхала б СЮДИ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus