USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переселенців на Волині зобов’яжуть платити за комунпослуги

27 Лютого 2015 15:38
Нормативний документ, який зобов’яже переміщених осіб, які мешкають у гуртожитках, сплачувати частину вартості житлово-комунальних послуг, хочуть затвердити на Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 27 лютого.

Як повідомила заступник начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Людмила Плахотна, в області визначили пункти для тимчасового розміщення осіб, переміщених з окупованих територій та районів проведення АТО. Йдеться про гуртожитки навчальних закладів обласної комунальної власності – інститут післядипломної освіти та педколеджу. З липня там мешкають переселенці, проте досі немає жодного нормативного документу, на підставі якого з ними можна укласти угоду на проживання.

Зі слів Людмили Плахотної, відповідно до законодавства внутрішньо переміщені особи мають право на забезпечення органами державної влади та органами місцевого самоврядування безоплатного тимчасового проживання за умови оплати особою вартості комунальних послуг протягом 6 місяців з моменту взяття на облік. Окрім цього, особам, які мешкають у санаторно-курортних чи оздоровчих закладах, закладах та установах соціального захисту населення, а також гуртожитках і готелях, виділяється щомісячна адресна допомога для часткової оплати вартості житлово-комунальних послуг. З її слів, наразі в таких закладах проживає 15 осіб.

«У мене в інституті проживає 90 чоловік, не платили до цього часу. Просто було усне розпорядження голови облдержадміністрації про поселення. Коли ми до них звертаємося і кажемо: вам держава повертає кошти, по 400 гривень тим, хто працює і по 800 непрацюючим, заплатіть хоч за воду і світло. То навіть того платити не хочуть, кажуть: «у вас нема розпорядження, у вас нема документів, ми платити не будемо». Так, виходимо на збитки», - зазначив заступник голови комісії Петро Олешко.

Відтак, члени комісії рекомендували депутатам облради підтримати проект рішення «Про встановлення вимог щодо тимчасового проживання осіб, переміщених з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, в обласних установах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
н.с.к. Показати IP 27 Лютого 2015 16:59
Не треба цього робити
НІНА ЛОГІКА Показати IP 28 Лютого 2015 10:30
Ці переселенці тут файно влаштувались. Завжди в міста приїжали провінціали, багато з яких працьовиті та талановиті. Аби зачипитись тут, вони працювали на 2-3 роботах, щоб елементарно оплатити житло і т.д. Ці приїхали сюди, працюють на роботах, отримують допомогу, їм оплачується житло, а вони ще й комуналкияк всі не хочуть платити???
ато Показати IP 28 Лютого 2015 16:05
Може їм все на блюдечку підосити і кормити з ложечки?! Як називати нас укропами і хохлами, то вони перші! Чого всі звбули, як вони верещали- Путін введи війска?? ! Як кидались під наші бтр прикриваючи собою сепарів?! По селах їх розслелити у пусті хати, хай працюють, а не горілку смалять і насміхвються, що ми лохи!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus