USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

П’ята черга мобілізації на Волині: добровольці не поспішають в комісаріати

18 Травня 2015 12:21
На Волині триває п’ята черга часткової мобілізації. До навчальних центрів та на навчальні полігони направили третину запланованих військовослужбовців.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 18 травня.

Виконувач обов’язків військового комісара області Роман Кулик повідомив, що комісаріати Волині впоралися з завданнями п’ятої черги мобілізації на 34%.

Такий низький відсоток він пов’язує з недостатньо організованою роботою окремих районів. Так, найгірший стан справ з мобілізацією вже тривалий час у Старовижівському, Володимир-Волинському, Любомльському районах і місті Ковель.

Зі слів Романа Кулика, є низка об’єктивних причин, які впливають на низький рівень виконання завдань мобілізації: високий рівень захворюваності і міграція чоловічого населення. Крім того, мало громадян звертаються до військових комісаріатів з бажанням стати добровольцями.

За станом на 18 травня оповістили 63% військовозобов’язаних. А згідно з результатами медоглядів 38% віськовозобов'язаних непридатні за станом здоров’я до несення військової служби.

Також невисокий відсоток розшуканих військовозобов’язаних – 5%. Жодного військовозобов’язаного не розшукали у Ківерцівському районі, Луцьку та Ковелі.

Нагадаємо, попереднє завдання щодо призову в рамках 5 хвилі мобілізації для Волині: 738 військовозобов’язаних, з них 67 офіцерів. Крім того, військкомат має забезпечити поставку 25 одиниць техніки. А в розшуку перебувають більше 6 тисяч волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus