USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час загальноміської толоки у Луцьку було 3 пожежі

7 Квітня 2017 15:29
Депутати вимагають покарати людей, які причетні до пожежі на території Гнідавського болота. Однак, на жаль, це дуже складно зробити.

Про це йшлося під час засідання 22 позачергової сесії Луцької міської ради 6 квітня.

Зокрема, депутат Павло Данильчук попросив посадовців міськради звернутися до правоохоронців, щоб ті притягнули до відповідальності винних у пожежі на території загально зоологічного заказника «Гнідавське болото». Унаслідок пожежі загинула і флора, і фауна. Чимало тварин загинули у вогні і диму, не встигнувши покинути територію.
Зі слів виконувача обов’язків міського голови Ігоря Поліщука, на жаль, лучани не завжди дослухаються до закликів не спалювати суху траву. До прикладу, того дня, коли відбувалася загальноміська толока, у Луцьку було 3 пожежі, внаслідок спалювання сміття. На його думку, попередити такі випадки могли б працівники патрульної поліції, під час чергувань, та муніципали.
«Я дав доручення начальнику департаменту муніципальної поліції посилити контроль, щоб не допустити в майбутньому таких випадків. Але змушений констатувати, що більше залежить тут від роботи патрульних, які патрулюють вулиці, та від працівників Луцького відділу Нацполіції, які мають розслідувати задані факти», - пояснив він.

До слова, заказник «Гнідавське болото» горить ледь не щороку. Так, у 2014 році він згорів ущент і винуватців так і не знайшли. У березні 2015 року знову там помітили вогонь, але, на щастя, його вчасно ліквідували.

З 1995 року територія цієї заплави має статус загальнозоологічного заказника місцевого значення, оскільки там є велика кількість рідкісної флори та фауни. Рішеннями Луцької міської ради № 77/33 та № 77/34 від 27.08.2015 депутати затвердили проект землеустрою з організації та встановлення меж території об'єкта природно-заповідного фонду місцевого значення загальнозоологічного заказника, площею 17,58 га і 35,42 га. Тож заказник уже має свої визначені межі.

Заказник розташований безпосередньо в місті і часто там збираються компанії. На думку екологів, там можна зробити часткову рекультивацію землі, або ж хоча б облагородити прилеглу територію, щоб там було менше бур’янів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus