USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під Луцьком підняли найбільший на Волині синьо-жовтий стяг. ФОТО

23 Серпня 2015 15:47
Державний Стяг України розміром 3х6 метрів підняли у селі Жидичин Ківерецького деканату.

Дійство відбулося, у День Державного прапора України, 23 серпня: відкрили Пам’ятний знак символіки України та підняли найбільший на Волині синьо-жовтий прапор.

Урочиста церемонія відбулася на території Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця за участі сільської громади та чималої кількості гостей. Долучилися до дійства і представники влади, зокрема голова облдержадміністрації, - повідомляє у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

Полотнище найбільшого за розміром прапора внесли прапороносці та почесна варта, пройшовши вздовж “живого коридору”, який утворили учні місцевої школи. Обабіч дороги – почесні гості, громадськість Жидичинської сільської ради, духовенство, представники органів місцевого самоврядування.

Першим звернувся до присутніх митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який наголосив на ролі церкви у становленні Української держави:

- Ченці монастиря не стоять осторонь подій, що відбуваються в державі. І саме їм спало на думку тут, у цих місцях, якими проходив великий князь Володимир, де молився Данило Галицький, встановити український стяг. Аби всі, хто проїжджатиме цією територією, знали: це частина великої славної української держави і тут живуть люди, які люблять свій край, оберігають і готові його захищати. Хай це знамено свідчить, що тут живуть волелюбні українці.

Чи не найбільш урочистий момент – підняття державного прапора під звуки Гімну України. Символічно, що підняли синьо-жовтий стяг учасники АТО . Також усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто окропив стяг України власною кров’ю й віддав життя за її Незалежність та майбутнє.

Також луцький районний комісар Руслан Уніфонтович вручив державні нагороди учасникам антитерористичної операції Олегу Баранюку, Дмитру Кондратюку, Ігорю Скорупському, Василю Шендрику.

Завершили урочистості духовним гімном Українського народу – піснею «Боже Великий, єдиний, нам Україну храни» у виконанні братчиків Свято-Миколаївського чоловічого монастиря УПЦ-КП.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 16:49
И моментально в Луцке в кранах появилась горячая вода !
сила до Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 19:00
100%!!!!
Аноніму Показати IP 24 Серпня 2015 13:36
Винуватці відсутності гарячої води не мають ніякого відношення до українського прапора. Дехто з них колись, за посадою, боровся з прихильниками незалежності України від Росії та «совковості», яка виражається у наявності води в голові. Дехто з них і досі воює з ворогами «совковості», на свято вдягає вишиванку, щоб прикрити червоносерпасту символіку своєї «душі», бере участь у піднятті синьо-жовтого прапора, а потім, діставшись комп’ютера, обригує подію, учасником якої мусив бути.
Сергій до Аноніму Показати IP 23 Серпня 2020 18:57
Чому не написати прізвищ тих " Дехто з них і досі воює з ворогами «совковості», на свято вдягає вишиванку, щоб прикрити червоносерпасту символіку своєї «душі», бере участь у піднятті синьо-жовтого прапора, а потім, діставшись комп’ютера, обригує подію, учасником якої мусив бути"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus