USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під волинським судом протестують проти смороду. Оновлено

19 Червня 2017 12:06
Ініціативна група мешканців Вересневого на чолі з Дмитром Климуком добивається призупинки діяльності заводу, називаючи його роботу головною причиною смороду у Луцьку.

О 12:00 розпочнеться судове засідання, під час якого протестувальники хочуть звернути увагу суду на проблему смороду у місті та прилеглих районах.

Щоправда, цікаво, що завод ТОВ «БІО ПЕК», який нібито і був причиною смороду у місті, і проти роботи якого протестують активісти, наразі не працює. Він припинив свою роботу ще у травні. Більше того, власники заводу за свої гроші поливають поля реагентами. Однак, неприємний запах періодично з`являється знову.
Після акції під судом місцеві мешканці вирушили до міської ради з тими ж плакатами та вимогами. До людей вийшов заступник міського голови Костянтин Петрочук, який зауважив, що завод призупинив свою діяльність ще близько місяця тому, а знаходиться він не на території Луцька. Відтак в міської ради обмежені повноваження у вирішенні цього питання. Разом з тим, на численні звернення та заяви міської ради в профільних структурах так і не було належної реакції чи відповідь, а лише відписки.
Присутні не повірили в це та зажадали доказів того, що робота зі сторони міськради щодо вирішення цього питання триває. У відповідь Петрочук запропонував ініціативній групі зайти в міськраду та ознайомитись з відповідними документами, проте ті відмовились і наразі стоять перед міськрадою.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Однією із версій запаху, який поширюється Луцьком, називали хімічну реакцію, в яку вступали відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого.

Повідомлялося також, що причиною смороду могли бути також стоки з Гіркої полонки та Вересневого. Для вирішення проблеми, останній мікрорайон хотіли підключити до каналізаційної системи Луцька. Однак, на це потрібно близько 4 місяців, аби оголосити тендер, провести його і здійснити всі необхідні роботи. Наразі тривають тендерні процедури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
444 Показати IP 19 Червня 2017 12:07
Климук відпрацьовує гроші Івахіва.
Іван Показати IP 19 Червня 2017 12:45
Вчора бачив як Яковлев зустрічався з цим Климуком.
123 Показати IP 19 Червня 2017 13:00
хехе, поруч навпроти суду біля білого буса терся дяченко з нацкорпусу і юра моклиця)
Микола Показати IP 19 Червня 2017 13:31
коментар було видалено
Аліна Показати IP 19 Червня 2017 15:20
Оштрафувати ті підприємства, які є причиною смороду так, щоб аж позакривалися. Людям нормальне повітря, іншим наука!
Анонім до Аліна Показати IP 19 Червня 2017 16:30
Аліна, так завод НЕ ПРАЦЮЄ. А какашки й далі ллють в поле під містом. Людям треба вибирати, чи мати нормальне повітря чи викопати вигрібну яму на подвір"ї
Лучанка Показати IP 20 Червня 2017 08:12
та блін, люди добрі! Векалії з Вересневого скидаються вже понад 15 років. То вам завжди смерділо? Згідна, що викиди треба припиняти. Але не вони першопричина! З появою біопеку з'явився сморід на все місто! Дозволів ніяких не мають, а тепер такі праведники!
Анонім Показати IP 20 Червня 2017 09:05
На рахунок того, що не смердыло. От вам стаття за 2016 рік https://prozahid.com/content-32143.html ось http://provolyn.com/news/meshkantsi-oblasnoho-tsentru-skarzhatsya-na-smorid, і осьі оhttps://www.volynnews.com/news/society/chomu-v-lutsku-stoyit-nesterpnyy-smorid-znayshly-prychynu/, і ось http://volyninfo.com/u-lutsku-skarzhatsya-shho-nemozhlivo-viyt/ і осьhttp://lutsk.rayon.in.ua/news/9933-luchani-skarzhatsia-na-kanalazatsiinii-smorid і отhttps://ar.volyn.ua/2016/09/24/163718/ і щеhttps://pravda.lutsk.ua/у-луцьку-міркували-над-причинами-смор/, А також статті тут же на Волинських новинах за 16 липня 2016 року. А ще вперше темка просморід в Луцьку виникла на Луцькій борді літом 20і6року. Почитайте так, для загального розвитку. Тільки тоді заводу не було і бабки не було з кого зрубати. Та й до виборів було далеко. Людей не збурювали не підливали масла . І каналізацію не ремонтували. А в жовтні 2016 року пан Юрій Вега давав інтерв"ю і пояснення тут же на "Волинських новинах"про той же сморід , про ту каналізацію.нЕВЖЕ НЕ знайдеться ніхто з журналітів, хто потрудиться хоча б підняти інтернет для того щоб отримти інформацію., що було в Луцьку рік, два роки тому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus