USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Підоблікових» дітей у Луцьку виховують «Стежиною здоров'я». ФОТО

20 Серпня 2013 17:05
З метою профілактики скоєння злочинів серед неповнолітніх, працівники міліції у справах дітей організували день дозвілля у міському парку імені Лесі Українки. Поєднали профілактичну бесіду та випробування мотузковим шляхом.

Однією із головних проблем у суспільстві є дитяча злочинність. Неповнолітні із різних причин порушують закон та вчиняють злочини. Тому правоохоронці Луцького міського та районного відділів внутрішніх справ спільно із обласним управлінням показали дітлахам, що є безліч цікавих способів організації дозвілля.

За сприяння автора створення у місцевому парку «Еколого-туристичної стежини» Олександра Оришка, міліціонери організували для дітей день випробування власних сил. Необхідно було пройти від початку до кінця весь мотузковий шлях.

Участь у заходах брали діти, які перебувають на обліку у Луцькому міському та районному відділах міліції, як ті, що схильні до вчинення кримінальних правопорушень. Вони спільно з правоохоронцями долали усі перешкоди та досягли фінішу.

25 дітей мали змогу випробувати свої сили, перебороти внутрішні страхи і відважитися йти далі. Адже, саме цей мотузковий шлях розвиває фізичні, розумові та інтелектуальні здібності.

Також до заходу долучилися гості з Америки, які перебували на Волині з робочим візитом в рамках проекту ІСІТАР з питань вдосконалення практики взаємодії органів міліції з населенням в місті Луцьк.

Джим Альбрехт, експерт спільного проекту МВС України та відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні з питань вдосконалення практики взаємодії органів міліції з населенням, привітав усіх присутніх і побажав удачі на «Стежині здоров’я». Йому було дуже цікаво спостерігати, адже подібні заходи за ініціативи правоохоронців він бачив вперше. А експерт Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ІСІТАР) Анастасія Леухіна не втрималася від спокуси теж піднятися на канатну доріжку.

Подолавши перешкоди усі отримали безліч позитивних емоцій. Багато дітей навіть всерйоз задумалися про те, щоб записатися у туристичні гуртки. А це і було головною метою правоохоронців – показати дітлахам, що існує багато цікавих занять та долучити їх до здорового способу життя. Дитячу енергію потрібно спрямовувати у корисне русло, тоді часу і сил для пустощів не залишиться. Вони менше будуть вештатися вулицями в пошуках пригод, які в подальшому закінчуються у стінах міліції.

Після подолання «Стежини здоров’я» усі пішли на екскурсію до місцевого зоопарку. Куштуючи морозиво і розглядаючи тваринок, діти ділилися із правоохоронцями своїми враженнями та розповідали, що їм найбільше сподобалося.









ЧИТАТИ ЩЕ: ГОЛОВНИЙ ПОЛІСМЕН НЬЮ-ЙОРКА НАВЧАВ ЛУЦЬКИХ МІЛІЦІОНЕРІВ. ФОТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus