USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Після відключення опалення у квартирах лучан з’явився грибок

27 Лютого 2016 18:00
Постійні хвороби, грибок на стінах і меблях через підвищену вологість у квартирах лучан – результат бездіяльності влади. Таких наслідків можна було б уникнути, увімкнувши опалення на вулиці Шевченка, 88. Мешканці будинку бідкаються, що через постійну вологість та грибок можуть виникнути невиліковні хвороби. Найбільше хвилюються за дітей.

«Із опаленням у нас завжди були проблеми. Для прикладу, коли всім лучанам починали подавати тепло в середині жовтня, то нам лише в листопаді, чи ще гірше – у грудні. Проблема в тому, що ми отримуємо опалення із заводу. А він перестав подавати тепло у наші квартири. Уже місяць у нас немає опалення. А відключили, мовляв, бо дуже великий борг. Втім, не всі мешканці боргують. Крім того, у будинку проживає чимало мешканців-працівників заводу ПАТ «Електротермометрія», у яких із зарплати автоматично відбувалося відрахування.

Як наслідок, через вологість та відсутність опалення в квартирах почав з’являтися грибок, а ще - на стінах, меблях. Діти почали частіше хворіти. Найбільше нас турбує те, що, раптом, «вдарять» морози й наші електричні обігрівачі не будуть рятувати від холоду, за дітей страшно», - розповідає лучанка Наталія.
Не лишився осторонь проблеми лучан депутат міськради, член фракції «УКРОП» Микита Рабан. Так, він озвучив запит під час сесійного засідання з проханням владнати ситуацію з опаленням в гуртожитку й більшість обранців громади його підтримали.

Із цього приводу міська влада розводить руками, мовляв, цього опалювального сезону проблему не вдасться вирішити.

Зокрема, Луцький міський голова Микола Романюк у відповідь зауважив, що питання в розробці, але головна проблема те, що це - відомчий гуртожиток. А з ПАТ «Електротермометрія» міська рада воює постійно.

Мешканка гуртожитку пані Наталія додає, що днями по квартирах ходили працівники Луцької міськради й збирали інформацію, хто готовий підключити собі індивідуальне опалення.

Нагадаємо, що подібна проблемна у будинку на вулиці Шевченка, 37. Без тепла люди лишилися ще торік, а через складне соціальне становище не всі мають змогу встановити дороговартісне індивідуальне опалення у своїх квартирах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ввк Показати IP 28 Лютого 2016 11:18
А віз і нині там. В Романюка ще з 24-го лютого (будинок відключено з 8-го) "питання в розробці", все під контролем. В червні все буде зроблено!!!!
ВУдман Показати IP 28 Лютого 2016 13:26
В міській раді вже люди милися, скоро будуть грітися і ночувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus