USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Планшети, комп’ютери і бодікамери: чого потребують луцькі муніципали

25 Квітня 2017 22:14
Муніципали просять виділити кошти на матеріально-технічне забезпечення департаменту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25 квітня.

Зі слів директора департаменту муніципальної поліції Луцька Юлії Сиротинської, працівникам не вистачає комп’ютерів. Щодня інспектори скидають фото, пишуть рапорти. А на 28 інспекторів всього 2 комп’ютери, 2 звичайних принтери і один кольоровий. Тому вони просять виділити хоча б 54 тисячі гривень на закупівлю комп’ютерів. Але потреби департаменту значно більші: зокрема, потрібен великий ксерокс формату А3 для копіювання документів щоб видавати ордери на земляні роботи. Проте до цього питання депутати радять повернутися пізніше.

Крім того, муніципали просять 189 тисяч гривень на купівлю планшетів та поповнення інтернету. Юлія Сиротинька повідомила, що свого часу Луцька міська рада передала Управлінню Нацполіції кілька планшетів для дільничних інспекторів, та ті ними не користуються. Муніципали зверталися до Нацполіції, але повернути міськраді планшети там не погодилися.

Голова бюджетної комісії Павло Данильчук поцікавився, чи можна передати муніципалам планшети, придбані для депутатів, якими вони не користуються. Начальник відділу секретаріату Тетяна Касьянова зауважила, що з 20-ти планшетів не використовуються 10, але і ті не віддадуть, бо може бути випадок, коли якийсь депутат попросить планшет, а секретаріат того віддав.

Крім того, зауважила Юлія Сиротинська, згадані планшети не підійдуть, бо на них не можна буде встановити програмне забезпечення. Це підтвердив і депутат Тарас Шляхтич, який повідомив, що користувався міськрадівським планшетом рівно день і вирішив ним не користуватися через його низьку якість.

«Телефон і то краще», - додали інші члени комісії.

Своєю чергою, Данильчук додав: «Привіт «Апельсину», який забезпечує високоякісною технікою міську раду», - маючи на увазі, що планшети були придбані в фірми депутат міськради Миколи Яручика ТзОВ «Апельсин».

Крім планшетів і комп’ютерів, муніципали просять 36 тисяч гривень на три бодікамери GoPro. Дві камери є у відділі демонтажу, каже Сиротинська, і дуже часто вони виручають муніципалів під час спорів «хто правий, а хто винен». Камери мають бути придбані у відділ демонтажів, у відділ торгівлі, де працівники виїжджають на відпрацювання по сурогату і у відділ благоустрою, звідки інспектори виїжджають аз викликами на службу «15-80».

Урешті, члени комісії підтримали виділення коштів на техніку муніципалам. Остаточне рішення мають прийняти депутати під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Асус Показати IP 25 Квітня 2017 22:37
Ті заторможені і глючні планшети 8 штук вже давно забрали в дільничних, їх всі здали у фінансову частину. Можете віддати їх муніципалам за 3 тисячі кожний хай ремонтують їх за свою зарплату
Мирон Показати IP 25 Квітня 2017 22:44
знову треба бабоси на тур по Європі напевно....
Сл Показати IP 26 Квітня 2017 01:01
Хай віддадуть гроші за вкрадені металеві конструкції. З цими планшетами вони ще більше будуть приберати власне майно членів громади. О вже і за нацполіціею слідкуе.
Вова Показати IP 26 Квітня 2017 07:06
Та розігнати це безрамотне кодло дармоїдів, а то в їхньої ....... апетит занадто розгулявся.
Маша Показати IP 26 Квітня 2017 07:47
Хай машину свин*м*тка продасть і купить все що треба
Правник Показати IP 26 Квітня 2017 09:37
Читайте і вивчайте законодавчу базу-олухи.Це є найголовніше.Вам хоч чіпи повшивай і толку з того ніякого.Якість роботи незадовільна.
Дружинник Показати IP 26 Квітня 2017 13:36
Яка конкретно користь від муніципалів? Що це за орган такий?! Понабирали безграмотних дармоїдів,які соваються по місту, як безхатьки. В одному місці по кілька годин сидять- чатують на когось. То це така робота?! А що за користь, як біля ринку,якусь бабку проженуть, яка редиску продає,щоб вижити на мінімальну пенсію. Чи машин и ганяють,які стоять " неправильно ". У нас, що є місця для парковок? Чи може машини на дахи будинків заносити? Вредітелі і дармоїди,от іхня назва
Водка Нестерука Показати IP 26 Квітня 2017 14:44
Я куплю, вони дійсно працюють на місто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus