USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поблизу Луцька діток з вадами зору лікували творчістю

28 Вересня 2015 13:15
Організатори швидких побачень в Луцьку влаштували арт-терапію для дітей з вадами зору.

У неділю, 27 вересня, організатори швидких побачень в Луцьку – Віктор Марчак і Анастасія Дородних та психолог, арт-терапевт – Надія Загорська провели Арт-терапію для більш ніж 20 діток з вадами зору в селі Крупа, Луцького району.

Дитяча радість, щирі емоції та вдячність не вимірюється ні в чому, але примножити їх, їм допомогли ПАТ “Теремно-хліб” – подарувавши дітям не просто солодощі, а кращу неділю, як сказали згодом, дітки реабілітаційного центру.

Знайомство з дітьми почалося в цікавій формі: кожен мав змогу розповісти про себе декілька слів, після чого передавав “чарівний носок” своєму другові, це дуже зблизило та об’єднало всіх учасників арт-терапії.

В активістів утворилася справжня гармонія з дітьми, як на диво, практично всі охоче знайомилися, допомагали один одному, стали справжньою командою, без вікових бар’єрів та лідерів – повідомляє вихователь реабілітаційного центру Галина.

Після знайомства діткам озвучили наступне завдання: зобразити себе зараз, хто я, з ким я себе асоціюю, а другим завданням було, намалювати себе в майбутньому, в цьому активістам допомогли Штаб канцелярії. Найбільше здивувала дівчинка, яка охоче хотіла стати бабусею, аргументуючи це тим, що бабусі багато сплять, відпочивають і нічого не роблять.

Ми використовували методику, яка орієнтована на усвідомлення "Я-реальний", завдання якої зорієнтувати дитину на свої власні теперішні переживання себе реального, допомогти розмістити це в контакті з іншими дітками та забезпечити діалог з іншими учасниками та методика «Я» - ідеальний - уявлення про те, якими якостями, властивостями дитина хотіла б володіти,– повідомляє арт-терапевт Надія.



Після цього було обговорення робіт учасників: діти мали змогу поділитись з іншими своїми роботами, пояснити, що саме вони зобразили на малюнках та поспілкуватись про це.

Переважно на малюнках діти зобразили свої мрії, але детальний аналіз дозволив визначити приховані проблеми та бажання дітей, які вплинули на вибір тематики малюнка.

Нагадаємо, що 12 вересня відбувалися Швидкі побачення в Луцьку, де на зібрані кошти учасників заходу, організатори зреалізували сеанс арт-терапії діткам в реабілітаційному центрі.

Тому усі хто охочі зробити наше місто кращим, чиє серце є вільним та відкритим до нових вражень, реєструйтесь на наступні побачення за посиланням:

http://goo.gl/forms/vtxS2aHwYi .

Детальніше про захід можна дізнатися зі сторінок події у соцмережах:

https://vk.com/speeddatinglutsk

https://vk.com/viktor_marchak

[email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus