USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Подробиці корупційного скандалу в Центрі оцінювання якості освіти

28 Жовтня 2015 18:18
У ГПУ розповіли подробиці гучного корупційного скандалу в Центрі оцінювання якості освіти. Про це інформує ТСН.

Прокуратура запевняє, що підстав для скасування ЗНО у 2016 році немає.

Працівниками Українського центру оцінювання якості освіти незаконно були внесені зміни до результатів зовнішнього незалежного оцінювання понад 100 абітурієнтів. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на запит журналістів.

Згідно з даними ГПУ, наразі оголосили підозру двом службовим особам Центру.

При цьому готуються підозри решті осіб, причетних до вчинення злочинів. "Згідно з попередніми даними, несанкціоновані зміни внесені у результати зовнішнього незалежного оцінювання понад 100 абітурієнтів, в тому числі за результатами розгляду апеляцій абітурієнтів апеляційною комісією Українського центру оцінювання якості освіти", - йдеться у відповіді ГПУ.

У відомстві також звернулись до абітурієнтів та їхніх батьків добровільно повідомити про відомі їм обставини внесення неправдивих даних. Крім того, у ГПУ додали, що вилучені під час обшуку сервери знаходяться в експертній установі, що, на думку слідчих, не перешкоджає проведенню ЗНО у 2016 році, оскільки "в Центрі наявне необхідне аналогічне серверне обладнання, а копія вилученого програмного забезпечення залишена його власнику".

Український центр оцінювання якості освіти опинився в центрі гучного корупційного скандалу. Слідчі Генеральної прокуратури України повідомили, що минулої весни були внесені зміни до результатів тестування 100 абітурієнтів. Чиновників Українського центру звинуватили в тому, що вони "систематично вносили зміни і знищували інформацію в "Єдиній системі оцінки якості освіти", яка надає абітурієнтам привілеї при вступі до вищих навчальних закладів". Втручання, згідно з інформацією ГПУ, відбувались у березні-квітні 2015 року. Правоохоронці затримали низку високопосадовців.

23 жовтня стало відомо про призначення Вадима Карандія керівником Центру. Досудове розслідування триває, вживаються заходи до з'ясування обставин вчинення злочину.

Нагадаємо, керівника відсторонили від роботи - розслідувалися махінації зі ЗНО. Йшлося про те, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus