USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Понад 200 волинських школярів зарядилися позитивом у Карпатах

7 Листопада 2016 21:58
Обдарованим волинським школярам вдалося насолодитися осінньою красою карпатських гір. У нагороду за успішність у навчанні, перемоги в різноманітних конкурсах та предметних обласних і всеукраїнських олімпіадах 210 учням випала нагода набратися нових сил, енергії та запастися позитивними емоціями на наступний навчальний період у найкращому таборі України – «Артек-Буковель». Такі оздоровчі поїздки вже п’ятий рік поспіль організовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» у рамках програми «Здоров’я волинян», - інформують у Фонді.

Десять днів у Буковелі для школярів минули динамічно. Цьому сприяла різноманітна програма табору. Діти багато рухалися, грали у спортивні ігри, брали участь в естафетах, конкурсах, а головне – дихали чистим гірським повітрям. Кожний день юних волинян був наповнений яскравими емоціями та незабутніми враженнями.

«Я здивована тим, як змінився «Артек-Буковель». У нас такі насичені дні, що навіть немає часу посидіти в номері. Ми постійно готуємося до виступів, малюємо, танцюємо, співаємо. Уперше я побувала в екстрим парку у Карпатах. Спочатку було страшно долати перешкоди, та потім хотілося цього знову і знову», – ділиться враженнями Едера Бондарук.
«Відпочинок у таборі для мене – дуже хороший стимул. Я розумію, що перебуваю тут за свої старання та досягнення у навчанні. Багато моїх однолітків мріють саме про такі канікули. Ось, наприклад, подруга, коли дізналася, що я їду до Карпат, запевняла мене, що буде робити все можливе – писати наукову роботу, виборювати призові місця на олімпіадах, аби наступного року також поїхати в Буковель. Коли чесно, я теж хотіла б сюди повернутися», – розповідає школярка Катерина Огребчук із Колок Маневицького району.
Раніше в рамках проекту «Здоров’я волинян» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Карпатах відпочивали обдаровані школярі лише із обласного центру. Втім, коли Фонд розширив межі діяльності на всю Волинську область, луцькі учні відчули конкуренцію. Уже з 2016 року критерії щодо рівня успішності вищі – перемоги в міських олімпіадах та конкурсах тепер замало. Усі учасники проекту – призери та переможці обласних і загальнодержавних випробувань.

Назар Канц до Буковеля приїхав із Ковеля. Путівку хлопець отримав за призові місця на чемпіонаті України з веслування. Сподівається, що це – не останній відпочинок у Карпатах.

«Зараз відставив заняття спортом на другий план, тому що постав вибір між навчанням та спортом. Цього року вступив до лінгвістичного ліцею села Княгининка, вивчаю іноземні мови. Тепер, сподіваюся, відвідаю Буковель за досягнення у навчанні», – зізнається хлопець.
Про такий активний відпочинок мріють чи не всі діти. В «Артеку-Буковелі» волинські школярі писали пісні, які виконували у студії звукозапису, підіймалися на витягу, спускалися із карпатських гірок та готували творчі номери.

«Оскільки в таборі зібралися найкращі, працювати з такими дітьми – саме задоволення. Вони розуміють, що перебувають тут не просто так, а за свою успішність і старання. Усі заходи, які ми проводимо, дуже цікаві. Діти віддаються на повну, діляться ідеями, вони – дуже розумні та креативні», – розповідає педагог-організатор Юлія Грунська.

Кожен рік в «Артеку-Буковелі» по-своєму особливий. Тут діють свої правила та закони. У таборі панує особлива атмосфера, тут зібрано найкращі традиції, які щороку доповнюють цікавими розвагами.

Генеральний директор дитячого табору «Артек-Буковель» Юрій Табачок розповідає, що досвід, який вони отримали в Криму, у Карпатах видозмінювався, адже тут зовсім інша атмосфера й кліматичні умови, які часто вносять свої корективи. Попри все, їм вдається зростати у своїй роботі, а відтак – дивувати та щоразу навчати дітей чогось нового.
«Зазвичай вожатий бере ініціативу в свої руки і якимось чином спонукає дітей взяти участь у тому чи тому конкурсі. А ця зміна є прикладом того, коли діти ведуть за собою навіть вожатих», – каже директор табору «Лісовий» «Артек-Буковель» Артур Пройдаков.
У 2016 році за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося оздоровити 1016 талановитих школярів із Волинської області. Це обдаровані діти, адже своїми здобутками у навчанні їм вдалося отримати путівки. Такий відпочинок слугуватиме стимулом й надалі.

«Учні не хочуть повертатися додому, а це свідчить, що у таборі справді добре. Тут вони отримали багато нових емоцій та вражень, знайшли друзів, встигли почерпнути одне від одного нові ідеї, аби реалізувати їх у майбутньому. Такі проекти потрібні нашим школярам, адже вони мусять знати: їхні досягнення важливі для області та країни», – зауважила головний менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Оксана Демчук.
Осіння зміна табору завершилася. Зі слізьми смутку школярі попрощалися з однолітками, з якими встигли подружитися в «Артеці-Буковелі». Але це – стимул надалі працювати над собою, аби наступного року Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» знову подарував особливий відпочинок у таборі «Артек-Буковель».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вячеслав Показати IP 7 Листопада 2016 22:20
Гарну справу робите. Щиро Вам дякуємо!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus