USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Понад півстоліття у Любомлі виховують майстрів моделювання та конструювання

11 Листопада 2016 09:26
Вже понад 50 років у Любомлі з хлопчиків виховують майбутніх конструкторів. Зі звичайної бляшанки школярі здатні створити функціонуючий на двигуні літачок чи катер, - пише видання КОРДОН.

У 1931-ому році в Любомлі звели приміщення для добровільної пожежної команди, що діяла до кінця Другої світової війни. Пізніше тут створили Будинок піонерів. А з 1979-го року його реорганізували в Станцію юних техніків, у якій нині навчається понад 400 вихованців, проводиться 30 гуртків та 16 секцій Малої академії наук.

Щорічно вихованці СЮТ беруть участь у внутрішньогурткових, районних, обласних та всеукраїнських змаганнях.

Нещодавно, зокрема, відбулися обласні змагання для юних винахідників і раціоналістів, де школярі з Любомльщини гідно представили район. Також роботи учнів з Любомля займають призові місця на спеціалізованих обласних виставках.

Діти будь-якого шкільного віку можуть приходити сюди після уроків та розвивати свої здібності у моделюванні, конструюванні, радіоаматорстві і не тільки. Тут навчають як зі звичайної бляшанки створити кораблик чи літачок, змусити машину функціонувати й рухатися в просторі тощо.

Очолює Любомльську станцію юних техніків Микола Сухецький. Він же викладає радіоконструювання.

Крім нього дітей навчають та готують до змагань: Сергій Сухецький (автомоделювання), Микола Дзей (судномоделювання), Юрій Максимук (авіамоделювання), Петро Конашук (декоративно-ужиткове мистецтво та створення повітряних зміїв).

Однокласники Олег Смізюк та Віталій Сухецький, 1973 рік
Віктор Король та Вадим Сухецький готують до запуску авіамодель на стадіоні “Колос”, 1978 рік
Районні змагання з авіамодельного спорту, 2006 рік
Вихованці судномодельного гуртка, 2008 рік
Старт Чемпіонату області з судномодельного спорту, озеро “Сомен” (Туріський район), 2010 рік
Заняття в Станції юних техніків, 2016 рік
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus