USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президенту подарували Луцький Псалтир

25 Квітня 2013 11:33
Вчора після обіду губернатор області Борис Клімчук передав Президенту України один із двох виданих екземплярів Луцького Псалтиря XIV століття.

Це одна з найдавніших богослужбових книг України, що збереглася до наших днів.

Про це стало відомо під час презентації книги у Луцьку 25 квітня.

За словами Клімчука, книгу він передав через протокол президента, але вже до кінця дня його повідомили, що Віктор Янукович факсимільну копію Луцького Псалтиря XIV отримав особисто.



Клімчук розповів, що збільшити тираж книги - факсимільного видання Луцького Псалтиря XIV століття він попросить «добрих» людей Волинського краю, можливо, посприяє у цьому й держава.


«Добре, що трапилось так, що Луцький Псалтир 1384 року потрапив до Флорентійської бібліотеки. Він був написаний ще до з’їзду монархів, який відбувався в Луцьку в 1426 році. Князь Любарт був православним князем, це вже потім було хрещення Литви. Це видання ще раз підтверджує те, що Луцьк був літньою столицею Великого князівства Литовського і центру, де друкувалися гроші для всього князівства», - наголошує Клімчук.



Нагадаємо, 24 квітня книгу презентували у столиці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus