USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прибудинкові території у Луцьку хочуть віддати мешканцям

22 Липня 2015 16:14
Розпочати оформлення прибудинкових територій для усіх багатоквартирних будинків Луцька пропонують у міськраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 22 липня.

Нагадаємо, нещодавно у Луцькій міськраді зареєстрували проект рішення про безплатну передачу прибудинкових територій у власність або постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку.

Як зазначив член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, практично кожної сесії у міськраду приходять протестувати проти незаконного будівництва на прибудинкових територіях мешканці міста (йдеться про самовільне встановлення прибудов, тимчасових споруд, або навіть нових житлових будинків).

ЧИТАТИ ЩЕ: СКАНДАЛЬНІ ЗАБУДОВИ У ЛУЦЬКУ: МІЛЬЙОННІ ПРОЕКТИ, СУПЕРЕЧЛИВІ ДОКУМЕНТИ



Нещодавно Верховна Рада ухвалила Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», що містить поняття прибудинкової території. Відповідно до Закону внесли зміни у земельний кодекс, де зазначено, що земельна ділянка, на якій розташований багатоквартирний будинок, а також прибудинкова територія передаються безоплатно у власність або постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку.

У проекті рішення пропонується роз’яснити це Об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та співвласникам квартир та нежитлових приміщень у будинках, де такі об’єднання не створені, аби мешканці оформлювали право власності або постійного користування прибудинковими територіями, щоб унеможливити самовільну забудову.

«Зупинити будь-яке будівництво в межах прибудинкових територій до вирішення питання про оформлення таких територій за співвласниками багатоквартирного будинку. Відкликати усі раніше видані дозволи на проведення будівельних робіт на територіях, що є за своїм значенням прибудинковою територією (у межах земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди, що необхідна для обслуговування багатоквартирного будинку та задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників та наймачів (орендарів) квартир, а також нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку).

Департаменту житлово-комунального господарства (Іван Кубіцький) провести відповідну роз’яснювальну роботу та розмістити в багатоквартирних житлових будинках відповідну наочну інформацію щодо змісту даного рішення та вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», - йдеться у проекті рішення, який, втім отримав негативні візи управління земельних ресурсів та юридичного відділу міськради.

Так, начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зазначив, що неможливо передати у власність мешканцям прибудинкову територію будинків, у яких, наприклад, розташовані комунальні заклади на перших поверхах. Своєю чергою, член земельної комісії Євгеній Ткачук висловив зауваження щодо пункту про припинення будівництв на прибудинкових територіях, дозволи на які отримані раніше.



На запитання члена комісії Андрія Козюри про те, хто повинен розпочати оформлення ділянок, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що ініціатива повинна йти від міської ради та, відповідно, житлово-комунальних підприємств.

Після дискусії члени комісії вирішили взяти до відома проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксана Показати IP 22 Липня 2015 18:42
Ігор класний
Маня до Оксана Показати IP 23 Липня 2015 01:14
Якой класний ??? Вон же ПОЛІШУК !!!
марічка Показати IP 22 Липня 2015 20:28
похожий на класного лоха, любителя ** ОПЕРИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus