USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ремонт доріг та дворів у Луцьку завершать до зими

9 Жовтня 2017 15:32
Розпочаті в Луцьку ремонтні роботи на прибудинкових територіях обіцяють завершити до зими, щоб не переносити здачу об’єктів на наступний рік.

Про це стало відомо під час інспекції виконання ремонтних робіт у Луцьку 9 жовтня за участі радника Луцького міського голови, депутата Ігоря Поліщука, першого заступника міського голови Григорія Недопада та заступника начальника департаменту ЖКГ міськради Миколи Осіюка.

Спочатку оглянули ремонт прибудинкових територій на вулиці Наливайка, 10, 10а та 12, вартість яких 2,8 мільйона гривень.
Місцевий мешканець Олег каже, що приємно вражений якістю виконання робіт.

«Тут раніше й двору як такого не було, адже ні проїхати, ні пройти – такі ями великі були й калюжі. А зараз я приємно здивований, адже за 30 років, скільки я тут живу, ніколи двір не ремонтували. Зараз же це роблять і, що найголовніше, – якісно, не так як раніше: зігнали на дньову сяк-так щось поробили, час відбули та й порозходилися. Видно, що молоді люди стараються, рівненько викладають бруківку, вкатують асфальт і керівництво слідкує, щоб дотримувалися технології», - каже лучанин.
Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук зауважив, що завдання підрядникам поставили таке, аби всі робити завершили цього року, щоб не створювати людям дискомфорту взимку та восени.

«На вулиці Наливайка, 10, 10а, 12 весь двір буде обкладений бруківкою. Ми знайшли хорошого підрядника, який швидко та якісно виконує договірні зобов’язання й до зими має завершити все, щоб люди комфортно тут ходити. З підрядниками домовилися, аби усі роботи завершили цього року. Тому й шукали надійних партнерів, які вже позитивно себе зарекомендували раніше, щоб лучани не ходили взимку по щебеню, а восени, зі сходженням снігу, по болоту. А з тими підрядниками, які торік халатно віднеслися до своєї роботи, цього року співпрацю не продовжували», - розповідає Ігор Поліщук.
Пані Ольга розповідає, що раніше стан двору був таким, що можна було й ноги поламати.

«Тут було так жахливо, що з дитячим візочком ледь пробиралися через ями, калюжі, старий зношений асфальт до своїх під’їздів. Ремонт прибудинкової території взагалі ніколи не робили. Раніше тут ходити було небезпечно й люди в ожеледь ноги ламали», - говорить Ольга.
Один із найбільших об’єктів, які роблять цього року, – дорога на вулиці Липинського, вартістю 10,36 мільйона гривень. Нижній шар вирівнюючого асфальтобетону вже поклали.
«Тут питання було дискусійним, адже говорили про те, що кошти потрібно виділяти не на дорогу, а на будівництво школи. Втім, ми бачимо, що рішення прийняли правильне. До слова, ті 15 мільйонів, які поступили з державного бюджету на школу, - досі не освоєні. Ми ж за декілька тижнів будемо мати завершений об’єкт та ефективне використання коштів», - наголошує Ігор Поліщук.

Робітник Юрій каже, що працюють тут зранку й до пізнього вечора, аби все встигнути.

«Працюємо щодня до години 22-ї, бо ж мусимо встигнути вчасно завершити ремонт. Матеріали теж використовуємо якісні, можете побачити самі по результатах. Ця дорога стоятиме не один рік, адже вкладаємо асфальт у три шари й бруківку використовуємо якісну», - запевняє Юрій.
Ремонтні роботи завершують і на прибудинковій території біля будинків на вулиці Захарова, 12,14, вартість робіт – 2,687 мільйона гривень. Тут побачили недолік, що бруківка, в окремих місцях, лежить не рівно. На це Микола Осіюк відповів, що підряднику не заплатять, доки не виправить недоліки.
Ремонтні роботи тривають і на Львівській, 63. Місцева мешканка Олена зауважила, що жителі стурбовані ремонтом.

«Те, що ремонтують, звісно, дуже приємно, але нам підрядник сказав, що обмостку робити не буде, бо немає коштів. Будинок буде сиріти, вода заливатиме підвали», - висловила занепокоєння жінка.
Однак Григорій Недопад запевнив лучанку, що проблемне питання буде вирішено.
«На обмостку необхідно додатково 30 тисяч гривень. Ці кошти вже закладені в бюджеті й необхідне фінансування буде, тому ремонт завершать якісно», - зазначив посадовець.
Ще один об’єкт, який завершують, – ремонт тротуарів на вулиці Степана Бандери вартістю 743 тисячі гривень.
Заступник начальника департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк каже, що погода сприятлива й підрядники дотримуються встановлених строків.

«Наливайка планують завершити орієнтовно до 15 листопада. Двір на Захарова заплановано завершити до 1 листопада. Щодо об’єкту на вулиці Липинського, то заплановані строки завершення робіт - два тижні. На Львівській, 63 б двір мають заасфальтувати вже цього тижня. І ремонтні роботи на вулиці Степана Бандери маємо завершити вже цього тижня. Зараз погодні умови нам на руку, ремонти відбуваються згідно плану», - запевнив посадовець.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вул.Федорова Показати IP 9 Жовтня 2017 20:10
вул.Федорова 1,3,5 чекає ремонту .....
Урбаніст Показати IP 10 Жовтня 2017 02:47
Для чого ця інспекція, якщо 'інспектори' навіть не помітили, що немає занижень тротуарів на Бандери?? А це сама груба помилка. Але ось нерівну бруківку, відразу помітили. А інвалідам як пересуватись? А мамам з колясками чи велосипедистам?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus