USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

РФ не дозволила пораненим українським морякам поїхати на лікування за кордон

13 Лютого 2019 23:42
Слідство Федеральної служби безпеки РФ не дозволило трьом пораненим полоненим українським морякам поїхати в Україну або в іншу країну для обстеження і лікування.

Про це повідомив адвокат пораненого моряка Василя Сороки Сергій Бадамшин у Facebook, передає Українська правда.

«Слідство ФСБ відмовило в задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених Сороки, Артеменко і Ейдера про їхню видачу в Україну або ж в нейтральну країну для обстеження і лікування, або в цивільні медичні установи, оснащені відповідним обладнанням, в яких можливе надання належної і такої, яка відповідає стандартам надання медичної допомоги», – написав захисник.

Водночас він додав, що умова захисту не залишена без уваги.

«Зі слів слідчих «в даний час вирішується питання про обстеження поранених в цивільних медичних закладах міста Москви». Уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова теж «сподівається, що дане питання буде вирішене позитивно», – зазначив Сергій Бадамшин.

Також адвокат нагадав, що слідство РФ всіляко уникає і повертає резолюцію ПАРЄ 2259 (2019) щодо полонених моряків під усіма надуманими приводами.

Він наголосив, що Росія зобов’язана виконати вимоги, які містяться в документі, в тому числі вимоги Женевських конвенцій.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Також стало відомо, що США і ЄС майже завершили процес узгодження пакету нових санкцій проти Росії, які будуть введені через захоплення українських кораблів у Керченській протоці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 14 Лютого 2019 04:26
і що? з України багато людей можуть собі таке дозволити -лікуватись за кордоном ( за виключенням злодюг бандитів - еліти нації, сволоти з ВР та АП і серйозних спекулянтів)? Але з цього приводу тиша.. А за кількох придурків що начудили явно по наказах хенералів-адміралів срач починаєте..От хай їх ті хенерали-адмірали і лікують..
Корiнний лучанин Показати IP 14 Лютого 2019 09:35
Обiцяли дозволити поiхати в санаторiй.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus