USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Роботу підприємств, що спричиняють сморід у Луцьку, можуть призупинити

19 Квітня 2017 10:09
Звернення щодо позапланово перевірки підприємств, які можуть бути причиною неприємного запаху у південно-західній частині міста, надіслали у державні структури. Міськрада готова добиватися призупинення роботи підприємств у судовому порядку.

Про це йшлося під час оперативної наради в виконувача повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук 19 квітня.

Як повідомив начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда, з березня у групу оперативного реагування «15-80» та ніші виконавчі органи міськради почали надходити звернення щодо неприємного (каналізаційного, іноді аміачного) запах, який особливо відчувається в вечірній та нічний час у південно-західній частині Луцька (мікрорайон Вересневе, ЛПЗ, вулиці Потебні, Львівська, Станіславського, Гнідавська). За попередньою інформацією запах зумовлений роботою цеху з виробництва біотехнічних компонентів (спирти технічні, добавки до палива тощо) ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» плановою потужністю 48 тонн на добу, який розміщений на території Гнідавського цукрового заводу н а вулиці Ранковій, 1. Також запах могли спричинити очисні споруди заводу на відкритій місцевості на території Луцького району.

З метою визначення походження запаху 11 квітня здійснили обстеження очисних споруд та прилеглої території. Спеціалісти обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я дослідили повітря на території полів фільтрації у двох точках. За результатами візуального обстеження можна зробити висновки, що неприємні запахи можуть виникати від зливання автомобільними цистернами на поля фільтрації нечистот від цехів забою великої рогатої худоби та свиней, або від скиду стічних вод цукрового заводу.

Лабораторні дослідження повітря на території полів фільтрації показали перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних і біологічних речовин. Так, вміст аміаку перевищує норму в 5-12 разів, перевищення вмісту сірководню також зафіксували.

Отже, міськрада офіційно звернулася до народного депутата Ірини Констанкевич, Держекоінспекції, Держпродспоживслужби щодо надання дозволів місцевим територіальним органам здійснити позапланову перевірку діяльності цих підприємств.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук повідомив, що надіслав у вищезгадані структури звернення щодо дозволу на проведення позапланових перевірок Гнідавського цукрового заводу та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» і міськрада вживатиме заходи щодо припинення явища, навіть якщо йтиметься про призупинку діяльності підприємств після роботи з цими органами чи у судовому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 11:07
От чесно, хто не вірить перевірте. З Великодних свят і досьогодні на цукровому не смердить і біля солдата не смердить, і не Мамсурова не смердить. З чим це пов"язано, хто знає. Може справа в тому, що ковбасні в неділю, понеділок і вівторок не працювали чи справа у тому, що в ці дні не вивозили фекальні відходи на поля фільтрації. Хто знає що сі стало?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 14:50
гіркополонка перестала вивозити фекальні відходи
Кума Показати IP 19 Квітня 2017 12:06
А от на Ковельській в ніч на свято смерділо, тухлою капустятиною. Ми ще здивувалися, яка ж це зараза таку свиню на свято людям всунула.
ЖИТЕЛЬКА Показати IP 19 Квітня 2017 12:07
А КОЛИ ПРИПИНЯТЬ АБО МОДЕРНІЗУЮТЬ ОЧИСНІ СПОРУДИ ,ЩО РОЗМІЩЕНІ ПОРЯД З СЕЛОМ ЛИПЛЯНИ,ЯКЕ ЗАГАДИЛО ВОДУ В КОЛОДЯЗЯХ, І ЗЕМЛІ ЛЮДСЬКИХ ПАЇВ ІЛОМ, А СМОРІД НАВКРУГ В РАДІУСІ КІЛОМЕТРІВ ТРИ. МАШИНИ З ФЕКАЛІЯМИ КОЖЕН ДЕНЬ ВИГРУЖАЮТЬСЯ В КАРТИ, А НЕ НА ОЧИСТКУ. А ЩО ВЖЕ КАЗАТИ ПРО ЛЮДЕЙ
Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 13:05
Ну якщо смердить по всьому місту, а пишуть тільки про цукровий, то кому-то ето нада. Напевно, хочуть стрілки перевести
Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 14:54
так сільський гулува Гіркополонки визнала, що вона на поля фільтрації фекальні відходи вивозила. якого х"ра всілякі вумніки тут хороводи водять ? кримінальна справа !!!!!!
житель цукрового Показати IP 19 Квітня 2017 19:19
Ти анонім встань з дивана і подивись в яку сторону дує вітер , а потім когось звинувачуй.
Анонім до житель цукрового Показати IP 19 Квітня 2017 22:24
встав з дивана, подивився, переважно дує з баївських горбів на мікрорайон вересневе. а ти сходи на поля фільтрації і понюхай чим пахне. захопи з собою борова новосада
Анонім до житель цукрового Показати IP 19 Квітня 2017 22:29
що ти тут втираєш ? головиха гіркополонківська привселюдно призналась, що за згодою новосада вона на поля фільтрації фекалії вивозила
Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 21:30
.Вітер з вечора суботи дув з різних сторін. , а воні з суботи ніде не чути. Якщо це спиртовий завод, то він працює цілодобово , без вихідних. То де ділася вонь? Або звідки та вонь береться в центрі?І якщо завод побудували зараз, то чому воняло ціле минуле літо? Я ж не помиляюся, що навіть на Волинських новинах з весни до осені було немало статей.. Чи тим заводом хтось просто прикриває свої ділішки?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 22:26
та не смердять відходи спиртового виробництва фекаліями !!!!!!!! чи ти ніколи біля спиртзаводу не був, коли вони спирт гнали ?
Анонім до Анонім Показати IP 20 Квітня 2017 08:10
пояснюю для особливо обдарованих. гіркополонківська головиха домовилась з головою цукрового, що вона буде вивозити на поля фільтрації фекалії, бо їй бачте дорого везти на очисні споруди. після скандалу тим дєятєлям популярно пояснили, що це кримінальна справа. от вона і перестала везти гі"но на поля , тому запах і припинився.
Ініціативна група до Анонім Показати IP 20 Квітня 2017 21:27
Прошу звернути увагу що на виїзній нараді голова правління Новосад сказав ,що основна кількість асенізаторів зливається з р-ну Вересневе (близько 200 машин в місяць).Але у минулому році за кошти міста там було проведено каналізацію та побудовано очисну станцію (кажуть не вистачає потужності). Навіщо було будувати??? Мшканці р-ну не хочуть врізатися у каналізацію,вигідніше та дешевше вивозити асенізаторами. А це питання правоохоронних органів. Нашою групою подана скарга до Екологічної інспекції у Волинській обл. від фізичних осіб. Дані превірки проводяться бз погодження КМУ.
Анонім до Ініціативна група Показати IP 20 Квітня 2017 22:16
можете запити холодною водою ту справу. ніхто нічого нікому не зробить. добре, як перестануть фекалії вивозити
Ініціативна група до Анонім Показати IP 21 Квітня 2017 21:29
Прошу приєднуватись.Я особистл живу на Львівській і не заспокоюсь.
Анонім до Ініціативна група Показати IP 22 Квітня 2017 14:59
можу дати пораду : напишіть заяву в поліцію про наявність у діях гіркополонківської голови та голови пат гнідавський цукровий завод ознак злочину за ст.ст. 238, 239, 254 КК України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus