USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Роковини загибелі Василя Мойсея та Едуарда Гриневича

16 Лютого 2015 12:15
Роковини від дня загибелі волинських Героїв Небесної сотні, серед яких – волиняни Василь Мойсей та Едуард Гриневич, відзначалися в неділю, 15 лютого 2015 року.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

ЧИТАТИ ЩЕ: «РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ»: ЯК ЗУПИНИЛИСЯ СЕРЦЯ ШЕСТИ ГЕРОЇВ-ВОЛИНЯН

Обидва Герої загинули від куль снайперів на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014 року. Пам'ять загиблого Героя Майдану Василя Мойсея вшанували на луцькому Меморіалі пам’яті.

Службу Божу по Василю відслужили священики УПЦ Київського патріархату. Серед них – рідний брат Василя Мойсея Роман, капелан батальйону спецпризначення «Січ» Олександр Вронський. Перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кудрявцев та голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік поклали квіти до могили Героя.

Поминальні заходи відбувалися цього ж дня у селі Деревок Любешівського району Волині, на могилі Героя Небесної сотні Едуарда Гриневича.

До могили Едуарда прийшло багато односельчан, переважно – молодь, рідні та близькі загиблого, місцеві священики відслужили тут поминальну службу. Роковини Героя Майдану відбувалися за участі заступника голови ВО «Свобода», голови Волинської обласної партійної організації Анатолія Вітіва, голови Любешівської районної організації ВО «Свобода» Анатолія Пушкіна, першого заступника голови Волинської обласної ради, Олександра Пирожика.

Земляки згадували, якими були їхні побратими, Герої Небесної сотні, які одними з перших поклали свої життя за ліпше, європейське майбутнє своєї країни. Сьогодні цю боротьбу продовжують бійці на Сході України, захищаючи українську землю від нашого одвічного ворога – російського окупанта. Націоналісти запевнили, що вестимуть боротьбу за ту Україну, про яку мріяли Герої Небесної сотні, до переможного кінця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 16 Лютого 2015 12:26
Свободівці обіцяли поставити пам'ятник, допомогти родині загиблого героя а натомість нічого не зробили...
Знаючий до 123 Показати IP 16 Лютого 2015 15:06
З рідними ніхто контакту не втрачав й, в міру можливого, надається допомога. Пам'ятники не ставлять протягом першого року з дня смерті. Робити політичний антипіар в дні роковин після смерті героїв - не гарно!
Мik(галицька камиша) Показати IP 16 Лютого 2015 12:40
За рік, що минув усе дуже змінилося на гірше, особливо по цінах на харчі та компослуги. І це ще не кінець-Кабмін обіцяє суттєво підняти ціну газа для населення.
василь Показати IP 16 Лютого 2015 14:42
нічого не забуть та нікого не забуто
Анонім до василь Показати IP 24 Лютого 2015 11:10
неправдо допомогу давали родині Едіка. і на памятник кошти тоже дали для чого писати неправду.
правда Показати IP 14 Березня 2015 22:34
Гроші на памятник мабуть не давали. хто то такий пише, що так знає...
правда Показати IP 14 Березня 2015 22:34
Гроші на памятник мабуть не давали. хто то такий пише, що так знає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus