USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ромів штрафуватимуть за шкільні прогули. ФОТО

10 Вересня 2013 13:20
Батьків маленьких ромів, які не з’являються на шкільні заняття, викликатимуть до навчальних закладів, а у разі не реагування – штрафуватимуть.

Про це повідомила член правління ГО «Терне Рома» Тетяна Логвінюк під час конференції у волинському прес-клубі «Чи хочуть роми навчатися?».

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ РОМСЬКІ ДІТИ ВЧИТИМУТЬСЯ РАЗОМ З БАТЬКАМИ

На думку керівника проекту «Разом в школу», що має за мету заохотити дошкільнят та їх батьків до навчання у початковій школі, головна проблема ромів - у тому, що усі акценти вони ставлять на виживанні та заробітку грошей.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПІДГОТУВАЛИСЬ ДО НАВЧАННЯ ВОЛИНСЬКІ РОМИ

«Мене лякає те, що через трохи часу роми стануть дешевою найманою силою, якими можна маніпулювати та оплачувати їхню працю», - зауважила голова ГО «Терне рома».

Як вважає Тетяна Логвінюк, на психологічному рівні навчання не закладене, тож, якщо не спонукати до освіти, ніхто навчатися не буде.

«Неосвіченість – це проблема не так дітей, як батьків. Але ж чого можуть навчити власне чадо неграмотні та неписьменні батьки? Трапляється і таке, що навіть, якщо дітлахи і відвідують школу, навіть у п’ятому класі не вміють читати та писати. А все тому, що нікому їх проконтролювати, адже батьки - проти навчання своїх кровинок», - зітхає представниця ромської громадської організації.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІЛІЦІЯ ВОЛИНІ ЗАЙМЕТЬСЯ ДІТЬМИ, ЯКІ ПРОІГНОРУВАЛИ ЗАНЯТТЯ В ШКОЛАХ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
поліщук Показати IP 10 Вересня 2013 13:33
Бла-бла-бла. Навіть цікаво як можна їми маніпулювати, і тим більше щоб вони були дешевою робочою силою. Хто цього досягне то той вартий Нобелівської премії.))))
лучанка Показати IP 10 Вересня 2013 13:37
де ви бачили циганів - дешеву найману силу? Покажіть, в кого вони працюють за дешево і взагалі - де працюють? Про що мова? Та воно на автостанції біля каси здачу з рук видирає, та ж вони всі хворі - поголовно гроші на "апарацию" збирають, а як не даєш - які прокльони знають...кайдашиха віддихає...Отам їх наука - в таборі...Щодо грошей - ще в них повчитись можна, хай тільки гроші на дітей їм затримають! В Торчині в одній хаті колись їх було прописано 68 чоловік - бо всі циганки багатодітні по 10 дітей мали ради грошей. А ви їх в школу - це ж гірше як в тюрму!
лучанка Показати IP 10 Вересня 2013 15:17
"роми стануть дешевою найманою силою" - найсмішніша річ яку я будь-коли чула :-D. хоч би раз побачити як роми працюють.
Любі свині Показати IP 10 Вересня 2013 15:52
В резервацію блін - нехай пашуть....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus