USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Санстанція знаходить порушення у половині випадків

30 Серпня 2011 16:32
Під час перевірок у магазинах Луцька санепідемстанція виявляє порушення у половині випадків.

Про це інформують 30 серпня у Луцькій міській раді.
За інформацією міськрайонної санепідемстанції, за сім місяців 2011 року вони провели 603 перевірки підприємств торгівлі, і у 49,5% випадків виявили порушення санітарних норм і правил.

За порушення вимог санітарного законодавства притягнули до адміністративної відповідальності 368 осіб, наклали штрафів на суму 52813 гривень, а також фінансових санкцій на суму 1468,52 гривні.
Відсторонено від роботи 80 осіб на 57 об'єктах, обмежено асортимент на 8 підприємствах, на 24 підприємствах торгівлі вилучено з реалізації 270,7 кг небезпечної продукції.

Серед порушень, як траплялися найчастіше – відсутність належних супровідних документів, порушення умов зберігання та термінів придатності харчових продуктів, невідповідність досліджених показників вимогам нормативних документів тощо.

Наприклад, у магазині «Наш-5» на вул. Конякіна, 18 виявили високий вміст нітратів у огірках. В магазині «Колібріс-5» на вул. Рівненській, 89 в цибулі залишковий вміст нітратів перевищував допустимий рівень. А в торговому павільйоні «Овочі, фрукти» на пр. Соборності, 11 підприємця Суходольського В.Л. високий вміст нітратів виявлено в кабачках.

В магазині «Родинна ковбаска» на вул. Лесі Українки, 55 виявили ковбасні вироби з минулим терміном придатності. Також працівники санстанції знайшли прострочені продукти ів інших магазинах: драже в магазині «Віто» на вул. Гордіюк, 37 підприємця Васюхник І.А., пиво в магазині «Пивбаза» на пр. Соборності, 43 підприємця Овсіюк Н.М.

У всіх випадках керівники підприємств притягнуті до адміністративної відповідальності, а до підприємств застосовані фінансові санкції, - запевняють у санепідемстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 30 Серпня 2011 18:22
Штрафи мають бути набагато більшими, щоб підприємці боялися, а для них 2-5 тис. грн. це смішна сума дивлячих з їхніх прибутків, адже ніхто про мешканців не думає, лише про себе, про свій карман, хай самі коштують і дітей своїм годують те,що продають у себе в магазинах!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus