USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині за порушення у півмільйона, оштрафували винних на півтисячі

25 Вересня 2015 09:47
За порушення законодавста трьох посадових осіб горохівської лікарні притягнули до адміністративної відповідальності.

Держфінінспекія виявила низку порушень під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності горохівської лікарні, - повідомляє сайт Horohiv.com.ua з посиланням на прес-службу Державної фінансової інспекції у Волинській області.

Зокрема, з’ясували недоотримання районним бюджетом доходів на загальну суму 8,3 тисячі гривень внаслідок неперерахування частки орендної плати.

Бухгалтерія медичного закладу не дотримувалася законодавства з оплати праці, що призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів на загальну суму 86,1 тисячі гривень.

Ревізія також виявила переплату підрядникам за ремонтні роботи та оплату комунальних послуг у завищених розмірах на суму 46,1 тисячі гривень.

Окрім того, викрили факт можливого самовільного приєднання інших користувачів до системи водопостачання лікарні.

У грудні 2014 року під час ліквідації прориву водопровідної труби на території Горохівської ЦРЛ біля водонапірної башти знайшли трубу діаметром 150 міліметрів, що не належить лікарні і яку при виконанні аварійно-відновлювальних робіт мережі власними силами закладу, методом обрізки, від’єднали від водопостачання. При цьому, після обрізки труби в грудні 2014 року, об’єми споживання води лікарнею зменшилося майже вдвічі та відповідає нормативній величині.

Враховуючи можливе самовільне підключення до водомережі лікарні за період із 2012 по 2015 роки обсяги споживання послуг із водовідведення, які завищено розрахунково на суму 531,7 тисячі гривень.

Під час ревізії провели часткову розкопку водопроводу, проте, в зв’язку з відсутністю схем водопровідних споруд і мереж, які розміщені і проходять на території Горохівської ЦРЛ, розкриття цієї труби за всім маршрутом не здійснено та місце незареєстрованого підключення до водопровідних мереж Горохівською ЦРЛ не виявлено.

За цим фактом проінформували правоохоронні органи та Горохівську райдержадміністрацію для вжиття відповідних заходів.

За недотримання законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб лікарні притягнули до адмінвідповідальності за статтею 164-2 КУпАП із накладенням адмінштрафів на суму 544 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КРУ Показати IP 25 Вересня 2015 10:13
а шо ви думали, красти також треба вміти, а якщо ще і ділитись, то... у нас це називається ехвективний менеджер....
Dean Ex Показати IP 25 Вересня 2015 17:49
Чтобы украсть, нужно уметь делиться. ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus