USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Савченко обміняють на російських ГРУшників до кінця травня, – ЗМІ

22 Квітня 2016 16:34
Москва і Київ домовилися про обмін незаконно утримуваної в РФ льотчиці Надії Савченко на двох російських ГРУшників, засуджених в Україні. Їх передадуть відбувати покарання на батьківщину синхронно до кінця травня.

Як розповів федеральний чиновник і підтвердив співрозмовник, близький до керівництва Ради Федерації, Москва передасть Савченко в Україну для відбування покарання, а Київ поверне Росії двох засуджених військових, Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, - повідомляє РБК.

Наголошується, що ці процеси будуть синхронізовані, але відбудуться тільки після того, як вирок Александрову і Єрофеєву набуде чинності, тобто не раніше середини травня.

За російським законм вирок суду набирає чинності через десять днів після оголошення, якщо не були подані апеляційні скарги, за українським законом — через 30 днів. І якщо судове рішення щодо Савченко вже вступило в силу 5 квітня, то вирок Александрову і Єрофеєву вступить тільки в середині травня, якщо не буде до цього оскаржений.

«Повинні пройти терміни процедури оскарження. Тому до травня все зависне», — сказав співрозмовник в Раді Федерації. З його слів, у подальшому буде обговорюватися обмін ще кількох росіян.

Нагадаємо, 22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство російських журналістів, які загинули вже після того, як українку захопили в полон.

20 квітня у Мін'юсті РФ повідомили про отримання від Міністерства юстиції України запиту про надання документів, необхідних для передачі засудженої в Росії Савченко Києву для подальшого відбування покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сераховичі Показати IP 22 Квітня 2016 17:14
хотілось би .шоб і за інших полонених не забули
123 Показати IP 22 Квітня 2016 17:16
а можно на порошенко ...?
Андрій до 123 Показати IP 22 Квітня 2016 18:29
Тільки з доплатою (від нас)
орест Показати IP 22 Квітня 2016 18:25
Гай би сиділа
Василь Показати IP 22 Квітня 2016 19:07
Тобто Україна визнала її винною? Бо згідно законів без цього видача неможлива, а там їх виконують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus