USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Обмін Савченко: Росія підвищує ставки?

30 Березня 2016 12:39
Українську військову льотчицю і депутата Верховної Ради Надію Савченко, засуджену до 22-х років тюрми російським судом, хочуть обміняти на двох росіян, ув’язнених у США за торгівлю зброєю і перевезення наркотиків.

Інформацію про те, що Надію Савченко хочуть обміняти на групу росіян, «діяльність яких не афішується», серед інших – Віктора Бута та Костянтина Ярошенка, оприлюднило агентство «Інтерфакс», посилаючись на власні джерела. Згадані двоє громадян Росії у США засуджені на 25 і 20 років за звинуваченнями у торгівлі зброєю та участі у наркотрафіку відповідно, - інформує Голос Америки.

Ці прізвища у контексті справи Савченко називались ще тиждень тому – під час візиту до Москви Держсекретаря Сполучених Штатів Джона Керрі. Тоді сподівання на обмін Віктора Бута на українку в коментарі «Комсомольській правді» зробила його дружина Алла


Віктор Бут



Костантин Ярошенко

Ідея Кремля про обмін Надії Савченко та росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка, які перебувають в ув'язненні у США за торгівлю зброєю та наркотиками відповідно, орієнтована на те, щоб утвердити знак рівності між Україною та США та переконати загал, що в Україні Росії протистоїть саме Америка. На це, коментуючи розвиток ситуації із чутками про обмін росіян на Савченко, вказали журналісти англомовних видань на Заході та у Росії

"Завжди було схоже, що цей трюк був орієнтований на російську аудиторію і мав прирівняти Україну до США", - відзначив у Twitter Олівер Керролл, журналіст видання The Moscow Times.




«Це вказує на те, з ким, на думку Росії, вона насправді веде війну», – зазначив у Twitter Макс Седдон, московський кореспондент видання Financial Times.




Натомість відомий викривач та дослідник російської пропаганди Петро Помєранцев розгледів у пропозиції Росії "подвійну пастку" для України та США.




"США скажуть "ні": Україна відчує себе зрадженою. США скажуть "так": покажуть, що це Америка керує Україною... ", - твітнув відомий публіцист.

Раніше представник посольства США у Росії Уілл Стівенс заявив, що США не розглядаються обмін української льотчиці Надії Савченко на росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка.

Посол США В Україні Джеффрі Пайєтт у Києві назвав цю пропозицію "смішною".

"Пропозиція щодо обміну Савченко - це просто смішно. Савченко утримується в Росії протизаконно, вона була захоплена у полон з порушенням законодавства. Відповідно до Мінських угод її необхідно звільнити, і на цьому крапка", - цитує його слова видання Укрінформ".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
українка Показати IP 30 Березня 2016 12:52
І ось так ми завжди залишажмось меншим братом. Полонених обмін - 3 наших на 6 бандитів, двох російських злочинців - на одну безвинну патріотку!
Анатоль_ Показати IP 30 Березня 2016 13:45
Я в шоці, брати мої!
Анонім Показати IP 31 Березня 2016 08:22
То вона герой,то вона народний депутат, то ще хтось... ЯК ВОНА НАБРИДЛА! Герої ті, що грудьми падають на гранати, а не ті, що ф*куни тикають "героїчні" і випрошують ділянки в Києві! Нехай сидить, жити ж буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus