USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під час концерту сестер Тельнюк у Луцьку збиратимуть кошти дітям–діабетикам

30 Березня 2016 21:21
Дует «Тельнюк: Сестри» та організатори концерту вирішили за допомогою мистецтва хоч частково полегшити життя дітям–діабетикам і закликають громаду міста долучитися.

Про це повідомляють організатори дійства.

Сестри Тельнюк представлять в Луцьку нову програму «Наш Шевченко». «Це буде не лише особлива мистецька акція, але й благодійна акція.

20% коштів, отриманих за кожен квиток, буде передано громадській організації «Інсулін» з метою закупівлі життєво необхідних медикаментів для дітей, хворих на цукровий діабет.

Зі слів голови організації Ірини Аксеновської, на Волині зараз близько 150 дітей страждають від цієї хвороби, в Луцьку – 45. «Щомісяця кожна дитина потребує на підтримку здоров’я близько 4000 грн. За наявності всіх ліків діабет – не вирок», – додає вона. Тому організатори концерту та дует «Тельнюк: Сестри» вирішили за допомогою мистецтва хоч частково полегшити життя цим людям і закликають громаду міста долучитися. Окрім коштів, виручених з квитків, відбудеться благодійний збір і під час самого дійства.

Також 20 квитків на концерт було передано ініціативі «Меценати для солдата» та Центру допомоги учасникам АТО, щоб дати змогу волонтерам та бійцям відвідати захід.

Нагадаємо, захід відбудеться у Палаці культури міста Луцька (вулиця Богдана Хмельницького, 1) 2 квітня, о 17:00. Нагадаємо, що програму «Наш Шевченко» сестри Тельнюк виконують у супроводі оркестру Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької (диригент – заслужений артист України Богдан Мочурад).

13 пісень у виконанні Галі та Лесі Тельнюк – це сучасна музична інтерпретація поезій Тараса Шевченка. Одна з них «Садок вишневий…», покладена на музику всесвітньовідомим композитором Валентином Сильвестровим, який торік присвятив цю композицію Сестрам Тельнюк. «Кожна нація повертається до свого класика й переосмислює його, роблячи сучасним, проектуючи його спадщину на сучасну арт-площину, відкриваючи нові образи та змісти. «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» – не данина моді. Ми не намагаємося вскочити у тренд. Ми просто визріли для того, щоб заспівати поезію Тараса Шевченка», – кажуть Галя та Леся Тельнюк.

Організатори: Мистецьке об'єднання «стендаЛь» та Волинська обласна друкарня. Квитки можна придбати у касі Палацу культури. Вартість – 60-100 гривень. Детальніша інформація за телефоном: 095 031 32 80 або на сторінках в соцмережах: ФБ та ВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus