USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шахтарський мітинг на Волині: гірники налаштовані рішуче

25 Березня 2015 10:58
25 березня декілька сотень шахтарів прийшли мітингувати під міську раду Нововолинська, залишивши на копальнях мінімальну кількість працівників. Основне питання, яке турбує гірників, це заборгованість заробітної плати, яку не виплатили в повному обсязі ще із грудня 2014 року. Про це інформує видання БУГ.

До мітингувальників вийшов мер міста Віктор Сапожніков і звернувся до шахтарів з пропозицією приєднатись представникам з кожної шахти до делегації, яка відправляється до губернатора Володимира Гунчика. На що гірники відреагували вкрай критично, адже, на їхню думку, десяток людей не будуть почутими.

Люди надзвичайно обурені, адже не знають, кому вірити, керівництву шахт недовіряють, мовляв, знають що вони хабарники та крадії. Шахтарі не впевненні у завтрашньому дню і не знають, чи працюватимуть їхні підприємства взагалі.

В результаті перемовин між шахтарськими колективами, профспілками та представниками влади вирішили створити координаційні ради у складі двох-трьох представників з кожної шахти.

Гірники все ж вирішились приєднатись до делегації, яка відправилась в обласний центр, інші ж працівники вирішили продовжувати мітингувати та перекривати дороги тому відправились у район села Дігтів та Литовеж.

Нагадаємо, шахтарі Волині, які протягом декількох місяців не отримували зарплати, погрожували соціальними бунтами. Свою обіцянку волинські гірники таки виконали. Тож нововолинські шахтарі уранці, 28 січня, пікетували Кабінет Міністрів. Загалом під будинком уряду перебувало близько тисячі гірників із різних областей.

А уже 4 лютого обурені байдужістю влади волинські працівники вугільної галузі пікетували Міненерго. Окрім цього, 13 січня 2015 року волинські гірники зустрілися із Міністром палива та енергетики Володимиром Демчишиним.

Після хвилі шахтарських протестів урядовці та народні депутати виділили 200 мільйонів гривень для добудови шахти №10 «Нововолинська». Однак заборгованість із зарплати гірникам Волині досізалишається.

Голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що після тривалих переговорів з Мінпаливенерго стало відомо, що вже днями мають надійти 15 мільйонів гривень, які мають покрити борги шахтарям.

Вчора, 24 березня, гірники мітингували під міською радою Нововолинська.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дмитро Показати IP 25 Березня 2015 11:07
декілька сотень? ну чьому ви завжди хочите прибрехати і прибільшити?
Штефан, Луцьк Показати IP 25 Березня 2015 11:21
Швидче б вже позакривали ті старі збиткові шахти! Будуть знов перекривати дороги щоб простим волинянам нашкодити. Ех, шахтарики, шахтарики
Анонім Показати IP 25 Березня 2015 11:28
З Австралії дешевше вугілля привозити ...
Отто Штірліц Показати IP 25 Березня 2015 12:13
Чекаємо доки їх назвуть "агентами Кремля" й всіх пересаджають. Вимагати зарплату можуть тільки агенти Путіна. Справжні пацріоти працюють за так.
Штефан до Отто Штірліц Показати IP 25 Березня 2015 12:34
Зарплату треба заробити. А шахти збитковi та нерентабельнi.
Анонім до Штефан Показати IP 25 Березня 2015 15:38
хіба для України є прибутковим бізнесом випрошувати валютні кредити на заході і на ті гроші ЗА ВАЛЮТУ - долари/євро купувати вугілля за границею - в ЮАР, Польші і т.п. ???
Отто Штірліц мінусат до Отто Штірліц Показати IP 25 Березня 2015 17:30
Для тих хто тупий - попереднє повідомлення - це сарказм
Лучанин Показати IP 25 Березня 2015 15:41
Якщо люди вимагають у чиновників виплатити чесно зароблені ними гроші, як це має бути по закону - то вони агенти кремля, а якщо Порошенко має бізнес на території Росії і своїми податками фінансує російський бюджет і російську армію - то він патріот України? як це може таке бути???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus