USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шанс для поранених на життя без інвалідності: «Біотех-реабілітація поранених»

10 Червня 2015 21:20
Часто з АТО бійці повертаються не відразу додому. Спочатку їх доправляють в лікарню – з переломами, травмами кінцівок – всі отримані в боях. Шанс на повноцінне життя, без ампутації та інвалідності, почали надавати в столиці у рамках інноваційного соціального проекту «Біотех-реабілітація поранених».

Всі витрати на лікування бере на себе Всеукраїнський центр волонтерів «Народний проект», – інформують організатори.

Так, пораненим методом оперативного втручання лікують переломи кісток кінцівок, отримані в боях, за унікальною методикою, розробленою спеціалістами київської медичної компанії ilaya. А вже через 1,5 місяці після основної операції, під час якої застосовується аутологічний клітинно-тканинний матеріал, лікарі констатують у пацієнтів активні процеси зрощення. Ця методика вже протягом 11 років відпрацьована на практиці лікарями та біотехнологами компанії ilaya – такого досвіду в ортопедії-травматології не має жодна біотехнологічна клініка світу.

Лікування в рамках проекту складається з кількох етапів: спочатку лікарі проводять забір власних клітин пацієнта, а потім, через кілька тижнів підготовки клітинно-тканинного матеріалу в біолабораторії, проводять основну операцію. В залежності від складності випадку, можуть призначити додаткові операції. Всі кошти, необхідні для лікування бійців, надає Всеукраїнський центр волонтерів «Народний проект» – за рахунок залучення внесків меценатів. Зараз кількість поранених, прийнятих на лікування, вже перевищила 20, а кількість залучених на їх лікування коштів становить понад 5 мільйонів гривень.

Один з пацієнтів проекту – доброволець з батальйону «Азов» 24-річний Олег, у якого раніше протягом декількох місяців не зростався багатоуламковий перелом гомілки. Травму хлопець отримав внаслідок обстрілу під Маріуполем. Його лікування у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» закінчилося в грудні минулого року, а вже наприкінці січня він зробив перші кроки без милиць, а зараз боєць вже ходить самостійно.

Другий пацієнт, результати лікування якого здивували навіть лікуючого лікаря – захисник донецького аеропорту, 21-річний Михайло з добровольчого батальйону «Дніпро-1». Він мав перелом ключиці з дефектом кістки 5 сантиметрів, що не дозволяло йому втримати в руці навіть кухоль з водою. Основний етап лікування Михайла завершився також у грудні минулого року, а через 2 місяці після основної операції хлопець вже підтягувався та віджимався на брусах. Зараз герой знову повернувся у стрій.

Зі слів засновника соціального проекту «Біотех-реабілітація поранених» Олексія Шершньова, пацієнти отримали шанс на нове, повноцінне життя, без інвалідності, і все завдяки проекту. Бо ж є багато випадків переломів кінцівок, які не лікуються традиційними методами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Червня 2015 01:09
озвучте цены пжлст
Станіслав Кушнаров, до Анонім Показати IP 11 Червня 2015 09:06
Доброе утро! Лечение раненых а АТО в рамках проекта абсолютно бесплатно, т.к. неробходимые средства обеспечивает Всеукраинский"Народный проект" Если хотите узнать о затратах просто для интереса - мы детализируем их по каждому бойцу на сайте http://bio-tech.shershnyov.com/. Как правило
Станіслав Кушнаров до Анонім Показати IP 11 Червня 2015 09:08
Доброе утро! Лечение раненых а АТО в рамках проекта абсолютно бесплатно, т.к. неробходимые средства обеспечивает Всеукраинский центр волонтеров. "Народный проект" Если хотите узнать о затратах просто для интереса - мы детализируем их по каждому бойцу на сайте http://bio-tech.shershnyov.com/. Как правило, затраты на лечения составляют от 100 000 до 500 000 - в зависимости от объема работ в биолаборатории и сложности хирургического лечения.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus