USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шанс обрати мера і оновити депутатів», – Ігор Поліщук про об'єднання сіл з Луцьком

26 Липня 2017 12:51
На думку депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, початок об’єднання з Прилуцькою, Підгайцівською та Гіркополонківськими сільськими радами – це не лише шанс укрупнити обласний центр, але й оновити депутатський склад та нарешті обрати міського голову, який стане головою територіальної громади.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради 26 липня.

Під час сесійного засідання депутати Луцької міської ради дала згоду на добровільне об’єднання з Прилуцькою, Підгайцівською та Гіркополонківськими сільськими радами. Йдеться про початок процесу, який загалом буде тривати близько півроку.

Депутат Ігор Поліщук зауважив, що об’єднання передбачає і перевибори, що є безперечним плюсом - однопартійці тих, хто найбільше акцентували на необхідності позачергових виборів у Луцьку, провалили голосування за вибори у Верховній Раді. Відтак, через відсутність обраного лучанами міського голови, а також конфронтації в сесійній залі та бажання окремих політичних сил провадити боротьбу за владу, місто втрачає інвестиції та партнерів.

«В цьому протистоянні ми втрачаємо можливості для пошуку додаткових джерел наповнення міської казни, можливості використання економічно-фінансового ресурсу для розвитку міста й майбутнього лучан», - зазначає Ігор Поліщук.

Він зауважив, що амбіції окремих депутатів та окремих політичних сил не мають ставати на заваді розвитку міста, якості й комфорту проживання в ньому. Відтак, єдиним правильним виходом із ситуації, що склалася є проведення позачергових виборів до міської ради разом із позачерговими виборами міського голови.

«Кожен депутат має заново отримати кредит довіри у своїх виборців. Жодна політична боротьба та політичні амбіції не можуть переважати над успіхом й процвітанням нашого міста та комфортним й успішним життям лучан. Кожен з нас має проявити гідність й поставити інтереси міста й лучан вище своїх власних!» - зазначив Ігор Поліщук.

Також депутат нагадав, що ще минулого року він разом з нинішнім виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом їздили в Прилуцьке та агітували депутатів та жителів на об’єднання. Тоді, до слова, громада села погодилась на це, проте сільський голова Валентин Арчибасов ветував рішення, призупинивши процес.

Зрештою, у вересні 2016 року депутати Прилуцької сільської ради проголосували за підписання договору про співпрацю з Луцькою міською радою. Договір не виключав напрацювання механізму об’єднання з містом, але про це тоді не йшлося.

Нагадаємо, як повідомляв нардеп Ігор Гузь, вибори в Луцьку відбудуться не раніше 2018 року, оскільки через позицію Адміністрації Президента, підкріплену неголосуванням БПП та групи «Воля народу» депутати Верховної Ради не проголосували за призначення дострокових виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 26 Липня 2017 17:56
Ніяких шансів
Читач Показати IP 26 Липня 2017 18:33
Повний бред. Бажання дорватись до корита конкретно підриває дах в чиновників. В сільських людей хтось запитував, чи вони хочуть об'єднання з містом? Значна більшість населення однозначно буде проти, а особливо сільська інтелігенція (вчителі, лікарі), яка має суттєві пільги від держави, в зв'язку з тим, що працює в сільській місцевості.
Ато війна Показати IP 26 Липня 2017 20:23
Солдат звернувся до влади: Не судити вас, не по ефірах водити, а просто стріляти. Кулю в потилицю і запевняю — у пеклі будуть вам радіСьогодні вранці я думаю про безкарність та вседозволеність мафії — грьобана сволота, яка дозволяє собі вбивати людей посеред білого дня! І це не на війні — це на вільній землі! Ці вбивають, поліцаї б’ють та знущаються, сепаратисти в Раді голови підіймають, чиновники грабують, а політики усе за собачі будки та агентів кремля розповідають, і ще нас повчають, як нам жити й чи жити нам взагалі.. Ми знаємо, як нам жити. Ми знаємо, як навести лад. Ми маємо просто вас вбити. І тоді усе буде гаразд. Вбити. Повісити. Знищити. Одного гарного літнього дня. Ранком. Зібрати до купи. На стадіоні. І потім скласти десь штабелями. На холодному бетоні. Й підпалити. Усіх разом. Щоб не лишалось од вас жодної згадки! Вбивці Небесної сотні, нелюди-злочинці, «вори в законі», нардепи від 16 січня, усі як один в вишиванках «патріоти» нової хвилі — «розенблати» і «голубани» — спотворене обличчя нової влади. Не судити вас, не по ефірах водити, а просто стріляти. Кулю в потилицю і запевняю — у пеклі будуть вам раді. Ось тоді реформи такими темпами підуть, що Лі Куан Ю нам позаздрить. І збудуємо омріяну квітучу країну за рік або два. А доти будемо страждати, і з вітряками воювати. А вони усе будуть надалі нас вбивати, та по тюрьмах саджати. Зверхньо повчати й розповідати за те, як нам жити на своїй Богом даній землі. «Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте, І вражою злою кров’ю Волю окропіте. І мене в сем’ї великій, В сем’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути Незлим тихим словом..»
Українка до Ато війна Показати IP 27 Липня 2017 16:58
Правду пишеш. Молодець. Іншого виходу не має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus