USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школі в Дубечному придбали нові дошки

12 Лютого 2018 18:47
Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня села Дубечне – одна з найбільших серед сільських у Старовижівському районі. У ній здобувають освіту більше 360 учнів. І не лише з Дубечного. У п’ятий клас приходять школярі із сіл Мокре та Лютки, а у десятий – із Залюття, Рокити, Чевеля, Теклі та ще села Краска Ратнівського району.

Цьогоріч школа відзначатиме 30-річчя. За словами вчителів, матеріальна база для організації ефективного навчального процесу від часу заснування практично не оновлювалася, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Класні дошки особливо зносилися. На них вчителям важко було подавати матеріал, що знижувало темп уроку, – розповідає директор навчального закладу Неля Андріюк. – Коли дізналася про можливість участі у проекті за сприянням Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», то дуже зраділи. Але навіть самі не вірили, що так багато можна зробити. Адже мова йшла про заміну аж 20 класних дощок та придбання ноутбуку. Дуже рада, що все вдалося».

Ініціативна група на чолі із заступником директора школи з виховної роботи Олени Махун підготувала проект «Класна дошка – складова успішності школярів», що на умовах співфінансування об’єднував зусилля громади, представників освіти та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». За кошти Фонду для школи придбали 16 класних дощок.

«Найбільше моя дитина задоволена тим, що легко стало писати і краще видно, – ділиться враженнями мама учениці 3-б класу Ірина Курилюк. – Софійці стало цікаво навчатися. Дітки щасливі і радіють кожному уроку. Навіть підвищилася їхня успішність. Дуже вдячна за підтримку фонду Ігоря Палиці у придбанні дощок».

Підтримує її мама третьокласниць Юліани та Ірини Костючик: «Дошка береже здоров’я наших дітей. Їм зручніше писати на ній і краще засвоюється навчальний матеріал, який подає вчитель. Для нас це найбільш важливо. Дякуємо Фонду «Тільки разом» за сприяння і допомогу».

Але не лише малеча та їхні батьки зраділи новим дошкам. Не залишили байдужим нові придбання і старшокласників. Їхні вчителі стверджують, що вони з особливою увагою та турботою доглядають за класними дошкам, аби не подерти, не зіпсувати.

Голова молодіжного об’єднання патріотів «УКРОП», депутат Павлівської ОТГ Назарій Недбайло, який презентував вчителям, школярам та їхнім батькам результати проекту, висловив щирі слова подяки ініціативній групі за активність у пошуку шляхів вирішення наболілих питань.

«Приємно вражений світлою гарною сільською школою. Помітно, що директор піклується про вихованців школи. Ми, депутати, та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди готові сприяти таким небайдужим людям, які вболівають за дітей, їхнє майбутнє. Треба не боятися готувати проекти, орієнтовані на розвиток громади, і сміливо йти до їх реалізації. А ми будемо у цьому допомагати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus