USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Швейцарія дасть гроші волинським медикам

7 Червня 2011 15:27
Швейцарський уряд планує інвестувати 40 мільйонів гривень у розвиток сучасних перинатальних технологій України, в тому числі й в усіх районах Волині.
Про це 7 червня під час ознайомчої конференції з приводу впровадження україно-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» повідомила керівник з впровадження та моніторингу програми Наталія Рябцева.
Гроші протягом 2011 - 2015 років потратять на навчання медичного персоналу та управлінців медичних закладів, стажування спеціалістів в галузі покращення здоров’я матері і дитини, поширення напрацьованих досягнень та закупівлю обладнання і інфраструктури для медзакладів.
Програма вже діє в області з 1997 року і Волинь стала першою з областей, що почала працювати зі швейцарським урядом в цьому напрямку.
«Цей проект є один із самих успішних, що впроваджувалися в державі. Не секрет, що існує сленгове слово – «грантоїдство», коли люди зароблять самі на себе без великого ефекту для споживачів. На відміну від таких випадків, саме цей проект дав дуже багато. Ми досягли одні з самих кращих показників по малюковій та материнській смертності», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.
«Спочатку це була більш матеріальна допомога, коли геть була біда в державі з обладнанням. Потім більше акценти зміщувалися на навчання. Тепер ми маємо вже кваліфікованих тренерів, які їдуть з України в країни СНД, колишнього Радянського Союзу, також вчать, надають сучасні перинатальні послуги», - каже чиновник.
На відміну від першої фази проекту в другій стадії до програми залучать усі райони Волинської області. Загалом в програмі беруть участь окрім Волинської області Вінницька, Івано-Франківська області та АРК Крим.
Довідково:
За інформацією прес-служби Волинської ОДА співпраця Волинської області з Україно-Швейцарською Програмою розпочалась у 1997 році з Проекту «Неонатологія» 1997 – 2000 р.р. У цей період всі пологові стаціонари та неонатальний центр області були забезпечені базовим клінічним обладнання, а медичний персонал пройшов спеціальні навчання із залученням провідних фахівців із Швейцарії. У 2001 році продовжилась співпраця із Проектом «Перинатологія» 2001 – 2004 р.р. Він забезпечив зміцнення потенціалу медичних закладів третього рівня (обласна дитяча клінічна лікарня та Луцький клінічний пологовий будинок) укомплектування закладів додатковим базовим клінічним обладнанням та організації тренінгів для медичних працівників. Проекти «Перинатальне здоров’я» та «Сприяння здоров’ю матері та дитини», 2005 – 2007 р.р спрямовувалися на створення ефективної моделі інтегрованої перинатальної допомоги, мета якої – добре збалансоване та скоординоване на всіх рівнях надання перинатальних послуг; а також ефективної регіональної моделі міжсекторного співробітництва, результатом якого стала розробка, впровадження та моніторинг програм сприяння здоров’ю матері та дитини на місцевому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаю Показати IP 9 Червня 2011 10:13
Вони мають намір отримувати плаценту наших жінок - вкрай дорогу речовину. От і весь секрет їх щедрості

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus