USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сільській громаді повернули 40 га землі біля Луцька

9 Серпня 2011 15:15
Земельну ділянку площею 40,15 гектара в урочищах «Панський ліс» і біля села Жабка у Ківерцівському районі, яку рішенням сесії Прилуцької сільської ради 2007 року віддали КП «Громада-Плюс», повернули сільській громаді.
Згадане рішення сесії сільради прокуратура Ківерцівського району опротестувала, - повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Як розповіла помічник прокурора Ківерцівського району Тетяна Тарасюк, прокуратура разом зі спеціалістами управління Держкомзему перевірила дотримання вимог земельного законодавства.
Рішенням сесії Прилуцької сільської ради від 11 липня 2007 року «Про розгляд клопотання КП «Громада-Плюс», цьому комунальному підприємству було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельних ділянок площею 40,15 гектара із земель запасу сільської ради в урочищах «Панський ліс» і біля села Жабка.
Однак прокуратура встановила, що рішення Прилуцької сільської ради в частині надання дозволу комунальному підприємству «Громада-Плюс» на розробку такого проекту суперечить чинному земельному законодавству.
Відповідно до вимог Земельного кодексу України, земельні ділянки лісогосподарського призначення, а саме такими є 40,15 га земель запасу Прилуцької сільської ради, за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування надаються в постійне користування спеціалізованим державним або комунальним лісогосподарським підприємствам, іншим державним і комунальним підприємствам, де створено спеціальні підрозділи для ведення лісового господарства.
А КП «Громада-Плюс» не є спеціалізованим лісогосподарським підприємством, в його структурі не створені спеціальні підрозділи для ведення лісового господарства.
Не вказано у пункті 5 відповідного рішення сесії Прилуцької сільської ради і цільового використання цієї чималої земельної ділянки.
Протест прокурора Ківерцівського району задоволений, і 40,15 гектара земель запасу відійшли сільській громаді Прилуцької сільської ради.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
прокурор Показати IP 9 Серпня 2011 16:54
цей ласий шматочок земельки законослухняний толя грицюк собі підготував. Ай да Толя, ай да витівник! Ай да жартівник!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus