USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандал під час візиту Януковича в Єнакієве

16 Квітня 2011 17:19
У суботу в Єнакієвому, де перебуває з візитом президент Віктор Янукович, було затримано президента благодійного фонду "Пальма Мерцалова" Костянтина Воробйова та примусово затримано для перевірки документів іноземних вчених.

Про це повідомив представник фонду Антон Скиба, - інформує ТСН .

За його словами, Воробйов збирався взяти участь у відкритті в Єнакієвому політехнічного музею "Український техноленд".

Для участі у цій же події прибула офіційна делегація, що складалася з представників наукової громадськості України, Росії, Молдови, Туркменістану, Азербайджану.

"Під час сніданку в готелі до Воробйова підійшли представники правоохоронних органів і затримали його без пояснення причин", - розповів Скиба. Пізніше Воробйов вийшов на зв'язок, але досі залишається в міліції.

"Причину свого затримання він поки не назвав, він не міг говорити, але повідомив, що його здоров'ю і безпеці нічого не загрожує", - розповів Скиба.

Крім того, за його словами, пізніше правоохоронні органи Єнакієвого намагалися затримати представників міжнародної делегації.

"Делегація була затримана представниками єнакіївських правоохоронних органів з метою пройти міграційний паспортний контроль. Після погрози виклику консула країн-учасників делегації представники МВС вибачилися і відпустили науковців, але захід було зірвано", - сказав Скиба.

"Це вчена еліта. Доктора наук, історики, краєзнавці, музейники. Там не було представників політичних сил", - додав він.

Серед них, за словами Скиби, був також представник Європейської торгово-економічної палати.

За його словами, представники делегації записали спробу затримання на відео і готові звертатися до керівництва своїх країн зі скаргою на українські правоохоронні органи. Воробйов є видавцем книги "Єнакіївська мафія".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus