USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Смерть» від сміття: флешмоб у центрі Луцька

1 Травня 2014 10:19
Флешмоб за участі декількох десятків лучан відбувся в центрі міста, поблизу ЦУМу. Таким чином активісти показали містянам, що сміття може бути небезпечним для життя і здоров’я. Організували дійство учасники громадського руху «Луцьк без сміття» спільно з групою «Флешмобери Луцька».

Кожен з його учасників мав з собою заздалегідь приготовлене сміття. Рівно о 15:00 чоловік, допивши газований напій, кинув собі під ноги жерстяну банку та розтоптав її ногою – це стало умовним сигналом початку дійства. Один за одним, присутні кидали додолу сміття, після чого починали зображати сильний кашель, запаморочення. Не в силах стояти на ногах, вони присідали та лягали на бруківку поруч зі сміттям, яке викинули.

Насамкінець, поміж людей, які лежали і голосно кашляли, пройшлась дівчинка. Вона доїла шоколадку, викинула обгортку і рушила далі.

Один з організаторів акції Арем Орлов розповів, що триває процес створення соціального ролика, основою якого і став «сміттєвий» флешмоб. Хлопець каже, що таким чином небайдужі містяни хочуть пропагувати серед лучан ідею збереження чистоти у Луцьку.

«Діти повторюють поведінку дорослих, а тому потрібно показувати їм правильний приклад. Зокрема, щоб вони викидали сміття в урни і спеціально відведені місця», - каже Артем Орлов.

Окрім того, за допомогою соціального ролику активісти хочуть «достукатись» до міської влади, щоб останні проводили агітаційну роботу серед населення Луцька.

Зі слів представника руху «Луцьк без сміття», в місті брудно не лише тому, що люди смітять, але й через те, що комунальники неналежним чином виконують свої обов’язки.

Нагадаємо, нещодавно група ініціативних лучан звернулась до міськради зі скаргою на бруд у місці. Тоді їм пояснили, що з мільйону гривень, який потрібен для того, щоб місяць прибирати Луцьк, в казні є лише 100 тисяч. Мовляв, тому і немає змоги користуватись послугами підприємства, яке раніше надавало послуги з прибирання міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Дмитро Показати IP 1 Травня 2014 10:28
цирк уїхав а клоуни залишились ...
san4ez до Дмитро Показати IP 1 Травня 2014 10:40
сам ти, клоун, УЇХАВ :D
Дмитро до san4ez Показати IP 1 Травня 2014 10:55
а що не? що небудь аби було з такою радістю вилізте на дерева і там кричіть ...
san4ez до Дмитро Показати IP 1 Травня 2014 11:01
Тобі вони чимось заважають?))
Дмитро до san4ez Показати IP 1 Травня 2014 11:06
мені ні але якщо щось робити то потібно або толково це робити або взагалі неробити. а не цей цирк влаштовувати і думати що все добре
Лучанин до Дмитро Показати IP 1 Травня 2014 13:56
Толоково це як? сидіти і коменти строчити??)) цим флешмобом учасники показали що кожен викинутий папірець погано впливає на здоров'я оточуючих і після акції поприбирали після себе!! І це задача не тих дітей робити такі заходи і знімати соцролики, а міської влади, яка повинна вести пропаганду не смітити, а не навпаки, як зараз.
Ципа Показати IP 1 Травня 2014 10:36
Оце ж то лажа флешмобери.
лучанка Показати IP 1 Травня 2014 10:58
там у заголовку мала б бути зірочка, бо усі ці флешмоби замовляє Бондар аби його фірма отримала договір на прибирання міста. А ви граєтесь у святу наївність.
Анонім Показати IP 1 Травня 2014 11:08
Ідея хороша, ато заколєбали вулицю загажувати!
лучанин Показати IP 1 Травня 2014 11:19
Поприбирали б парк - кращий приклад був би. А взагалі, доки кожний не витравить з себе підленького серуна, і не дозволить собі кинути обгортку від цукерки, сміття буде скрізь.
толк Показати IP 1 Травня 2014 12:22
А толку з того що прибирали? Так саме учасники даного дійства і прибирали, але ж з такими свиньми, які гадять на вулицях треба щотижня влаштовувати загальноміські толоки! бо ж бачте грошей в бюджеті нема на прибирання! Напевно засреться скоро весь Луцьк, і діла до того нікому не буде! Найменше, що ми можемо зробити в даній ситуації - це почати з себе і своїх діток вчити НЕ СМІТИТИ в першу чергу, але це має 'дійти' до свідомості несвідомих! Цікаво, чи станеться це коли-небудь чи так і будемо жити поряд зі свиньми?
іван Васильович Показати IP 1 Травня 2014 12:46
дітям нічим зайнятись і все краще б взялись за лопати і граблі і прибирали ніж лежати на асвальті співчуваю теперішній молоді
Дитина до іван Васильович Показати IP 1 Травня 2014 13:59
візьми спочатку встань від компа, візьми сам лопату і зроби хоть щось.. банально не сміти і на вулиці підходь до бидла і роби зауваження! діти молодці - респект їм!! Хоть хтось в місті Луцьку пробує щось креативне зробити і з сенсом
ну ще чого до іван Васильович Показати IP 1 Травня 2014 14:00
Діти повинні іиконувати роботу комунальних служб? А самому лопату чи віника в руки взяти? Розумників багато, які тільки й писати вміють тут, а як до діла, то тільки відговорки! Хоч хтось хоч якимсь чином старається привернути увагу до проблем міста, але як завжди всім недогода! Та не будьте старими 'совками', що поганого в флеш-мобі?
Корінний лучанин до ну ще чого Показати IP 1 Травня 2014 17:50
Поганого у цьому "флеші -мобі" ( українських виразів певно бракує раз флеш-моб перейшли) нічого немає , тільки це я сприймаю всього- на - всього як ПРИКОЛИ МОЛОДІ ! Подивіться як змінювалась психологія людей: РАНІШЕ СТАВИЛИ НА МІСЬКИХ ГАЗОНАХ ТАБЛИЧКИ - " ПО ГАЗОНАХ НЕ ХОДИТИ!", КВІТИ НЕ РВАТИ!"А як були затоптані газони то ставили таблички " ТУТ ХОДИЛИ СВИНІ!" Це було в Луцьку в 60-70-х роках та зустрічалось і інших містах. НІЯКА ВИХОВНА РОБОТА Н Е ДОПОМАГАЛА . Пройшли часи, по газонах стало вже ніби НЕ ПРИСТОЙНО ХОДИТИ, а рвати квіти ще продовжують "втіхаря" і нині. Недавно працівники по озелененню скаржились на "ВИХОВАНІСТЬ" людей. ТУТ ПОТРІБЕН ТАКИЙ ЗАГАЛЬНИЙ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА КОДЕКС ПОВЕДІНКИ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ! ПРИМІРОМ ЯК В ЧЕХІЇ! СМІТИТИ ЦЕ ГАНЬБА! А так, повалялись хлопці, дівчата на асфальті тай усе. ОН НА ОКОЛИЦЯХ ЛУЦЬКА , на берегах СТИРУ чи в ПАРКУ отам вся " ФЛЕША- МОБА"! " ЖЕРСТЬ"!
просто лучанин до Корінний лучанин Показати IP 1 Травня 2014 19:05
А що поганого у запозичених словах? Тим більше, що це назва дійства, той же "театр" також запозичене слово, проте всі вдало ним користуються, розвивайте свій словниковий запас! Та мова не про це... Учасники дійства несли своїми діями певний посил для всіх несвідомих, шкода, що більшість лише те і робить, що критикує і ганьбить все що намагаються зробити інші, коли на це нездатна наша влада! Ну так, звичайно, легше ж сидіти і строчити коментарі
Корінний лучанин до просто лучанин Показати IP 1 Травня 2014 22:23
Я ПРОТИ ЗАСМІЧУВАННЯ (СЛОВЕСНОГО) УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІНОЗЕМНИМИ СЛОВАМИ!!! у Франції саме так боролись за чистоту мови! І ПРИЧОМУ ТУТ НАГАДУВАННЯ ПРО СЛОВНИКОВИЙ ЗАПАС ! ЩО, НАГАДАТИ ДО НЕДАВНЬОГО ЧАСУ САМЕ У МОЛОДІ ( напевно через через відсутність отого ЗАПАСУ) ОТІ через слово ВЖИВАНІ "ТІПА" І " КОРОЧЄ"! Ну це стосується в більшій мірі молоді!!! Цей театр - це НАПІВМІРА! Можете валятись скільки завгодно для приколу. Більш дієвою є ЕКОНОМІЧНА МІРА та САНКЦІЇ до НЕСВІДОМИХ! Є ХОРОШІ ІНІЦІАТИВИ НА МІСЦЯХ, В ТОРЧИНІ , НАПРИКЛАД! ВЧІТЬСЯ ЛЮБІ ДРУЗІ! В ІНШИХ , ЦИВІЛІЗОВАНИХ КРАЇНАХ ДУЖЕ ЖОРСТКО БОРЮТЬСЯ із ТИМИ ХТО СМІТИТЬ! В СІНГАПУРІ( це трохи інша тема) жорстоко наказували(били палицями) тих , стіни будинків розмальовував . І ДУЖЕ ПОДІЯЛО- СТІНИ СТАЛИ ЧИСТІ( вже не треба було тратити бюджетні кошти на відновлення стін).
так от до Корінний лучанин Показати IP 2 Травня 2014 08:04
Так цими санкціями та ініціативами повинна займатись наша влада, в першу чергу міська, на НА ЩО І НАМАГАЛИСЬ ЗВЕРНУТИ УВАГУ учасники флеш-мобу!!! А на рахунок питання засмічування мови, так це лише Ваша позиція, в українській мові з успіхом вживаються тисячі іноземних слів, комусь це подобається комусь ні, і я не говорю про суржикові слова-паразити, а лише про запозечені слова... АЛЕ В ДАНІЙ ТЕМІ НЕ АКТУАЛЬНО ОБГОВОРЮВАТИ НЬЮАНСИ МОВНОГО ПИТАННЯ!
Петро Показати IP 1 Травня 2014 18:15
Нехай Романюк пояснить,куди подівся ретро - трактор,який мужньо долавши ямиська на пр Волі і розливаючи щось липке і смердюче ,наводив жах на лучан пізніми вечорами?)))...
аноним Показати IP 3 Травня 2014 12:21
нема що робити д1ткам,бред цей ваш флешмоб,краще зробили щось корисне для м1ста...
М1сто Показати IP 3 Травня 2014 20:14
коментар було видалено
анониму Показати IP 4 Травня 2014 04:25
Встань ізроби щось корисне...Хто-хто,а саме ти страждаєш фігнею...Люди хоч щось роблять для свого міста,а такі як ти-гадять усе навкруги і такі як ти,строчачи всякі дибільні коменти фіг там виліз би зі своєї нори і допоміг поприбирати місто чи хоча б біля свєї вулиці,якщо була б така акція чи потрібно було....Тому,моя порада для людей,які не проти жити на "смітнику"-досить маятись дурницями!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus