USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Соратника Макрона запідозрили у махінаціях

1 Червня 2017 15:44
Французька прокуратура почала попереднє розслідування щодо Рішара Феррана - глави виборчого штабу Еммануеля Макрона, а тепер міністра в його уряді, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Прокурор у місті Брест заявив, що вирішив почати розслідування після серії публікацій у ЗМІ про ділові зв'язки і фінансових операціях нового міністра у справах регіонів.

У цих статтях мова йшла про керівництво Ферраном Товариством взаємного страхування в Бретані шість років тому, зокрема, про його рішення орендувати офісні приміщення у своєї дружини.

Крім того, ЗМІ писали про те, що Ферран, будучи депутатом парламенту, найняв помічником свого сина і чотири місяці оплачував його посаду з парламентських фондів.

Міністр заперечує, що здійснював якесь правопорушення.

Розслідування почалося за 10 днів до парламентських виборів, на яких очолюваний Макроном рух "Вперед" розраховує отримати більшість місць у Національній асамблеї.

Еммануель Макрон переміг на президентських виборах у Франції в середині травня, після того як правоцентрист Франсуа Фійон, який вважався фаворитом, розгубив підтримку виборців через звинуваченння в корупції.

Звинувачення проти Феррана почасти нагадують претензії до Фійону - екс-кандидата в президенти запідозрили в тому, що він найняв свою дружину в якості фіктивної помічниці у 2000-і роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus