USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд над Януковичем: захист вимагає закрити справу про держзраду

16 Червня 2017 13:36
В Оболонському райсуді Києва продовжився розгляд справи екс-президента Віктора Януковича щодо державної зради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Захист Януковича вважає, що суд повинен повернути в прокуратуру обвинувальний акт у справі про держзраду екс-президента України, після чого прокуратура повинна закрити дане провадження.

«Прокуратура повинна виконати вимогу Кримінального процесуального кодексу і закрити це кримінальне провадження після повернення їм обвинувального акта», - сказав адвокат Віталій Сердюк на засіданні суду в п'ятницю.

Він аргументував це, зокрема, тим, що були порушені терміни проведення і продовження досудового слідства у цій справі і в зв'язку з цим обвинувальний акт у справі про держзраду не може розглядатися судом по суті.

Своєю чергою прокурори Головної військової прокуратури виступили проти такої позиції адвоката і заявили, що слідство проводилося з дотриманням всіх необхідних процедур, і немає підстав для повернення обвинувального акта.

Адвокат також звернувся до суду з проханням допитати в рамках підготовчого засідання у справі про держраду низку свідків - співробітників Управління держохорони, які, за його словами, можуть розповісти про обставини замаху на Януковича в лютому 2014 року і підтвердити позицію сторони захисту про те, що екс-президент не може особисто брати участь в судовому засіданні на території України через загрозу його життю та відсутність гарантій щодо безпеки.

У відповідь на це головуючий суддя зазначив, що стадія заяви клопотань в підготовчому засіданні вже закінчена і в даному процесі суд не може розглядати питання про розслідування замаху на В.Януковича, якщо навіть таке було.

Після цього суд запропонував адвокатам висловитися щодо можливості розгляду даної справи за спеціальною (заочною) процедурою.

Адвокати знову заявили, що вони виступають проти такого порядку розгляду справи про держзраду і наводять аргументи на підтвердження своєї позиції.

Також на засіданні захисники Януковича озвучили позицію щодо необхідності організації участі їхнього клієнта в засіданні шляхом відеоконференції, організованої в рамках процедури міжнародно-правової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus