USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Суд поновив на посаді скандальну ексзаступницю начальника управління Держгеокадастру Волині

4 Травня 2020 18:43
Верховний Суд України визнав незаконним рішення про звільнення Олени Ланевич з посади заступниці начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Про це інформує Т1.ua.

Наказ про її звільнення підписали ще в листопаді 2017 року. Від того часу Волинський окружний адміністративний суд (в грудні 2017-го), а потім Львівський апеляційний адміністративний суд (в липні 2018-го) ухвалили, що рішення про звільнення посадовиці було неправомірним. Таким чином судові баталії в цій справі тривали не менше двох років.

Нагадаємо, зловживання Олени Ланевич під час її перебування на посаді заступника начальника ГУ Держгеокадастру області викривали землевпорядники. Так, йшлося про її причетність до роздачі земель на підставних атовців. Аналогічні звинувачення висували і екс-очільнику Держгеокадастру на Волині Василю Василенку, якого депутати Волиньради вимагали звільнити з займаної посади за «дерибан» землі та численні зловживання.

Зрештою лише в вересні 2019 року Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру відновила справделивість та поновила Олену Ланевич на роботі. Проте на цьому справа не завершилася. Уже в січні 2020 року виходить наказ Держгеокадастру за підписом керівника відомства Дениса Башлика про чергове звільнення Олени Ланевич.

Читати ще: Спочатку 67 га, потім ще 36: на Горохівщині Держгеокадастр продовжує «дерибанити» землю

Щоправда оголосили цей наказ лише 30 березня і саме ця дата вказана, як дата другого звільнення посадовиці. Відповідний документ підписав в.о. начальника волинського управління Сергій Волчок.

Зрештою, уже за місяць, 28 квітня, Верховний Суд України постановив, що обидва рішення судів щодо поновлення Ланевич були законними, а касаційну скаргу Держгеокадастру залишили без задоволення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 4 Травня 2020 20:25
Ця Ланевич, крадійка державних земель, звільнена по статті, за зловживання службовим становищем, за дерибан природно заповідного фонду , за це треба саджати в тюрму, що передбачено ККУ. За дерибан 100 га земель в селі Рачин, лишивши громаду села без останнього резерву для розвитку територій! Уся Волинь видихнула, коли звільнили це чудо корупції, зловживання та наглості!!
Толік Показати IP 4 Травня 2020 20:38
Звільнена за дерибан землі! Чудо камінькаширське
Розум Показати IP 4 Травня 2020 21:13
Поновлять і ще 500 тис.компенсації заплатять..тільки вам про це не скажуть
Івась Показати IP 4 Травня 2020 23:10
Наступний начальник управління дгк у волинській обл !!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus