USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Судитимуть правоохоронця, через якого у Луцьку з-під варти втік злочинець

2 Листопада 2016 16:27
Правоохоронець, за пособництва якого у Луцьку з-під варти втік небезпечний злочинець, постане перед судом, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратурою Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про пособництво інспектором Луцького ізолятора тимчасового тримання у втечі з-під варти підозрюваного у вчиненні розбою громадянина.

Як повідомлялося раніше, втеча затриманого, поміщеного у ізолятор задля проведення слідчих дій, стала можлива через грубі умисні порушення інспектором порядку конвоювання взятих під варту осіб.

Двічі упродовж доби – увечері 15 та в ніч на 16 вересня 2016 року – розбійник скаржився на проблеми зі здоров'ям. І двічі його возили у лікарню, порушуючи встановлений законом чіткий порядок перевезення таких осіб. За відсутності наказу керівництва інспектор-черговий самостійно формував конвой у неповному складі й при цьому не забезпечував отримання конвоїрами табельної зброї. Окрім того, при наявності у Луцькому відділі поліції спеціально обладнаного автомобіля, інспектор за відсутності для цього об’єктивних підстав надавав незаконну усну вказівку транспортувати затриманого автомобілем швидкої медичної допомоги. Внаслідок цього зловмисник пересвідчився у неналежному конвоюванні з боку службових осіб ІТТ та відсутності у них зброї й реалізував свій злочинний намір.

Уночі 16 вересня цього року, заволодівши у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб предметами схожими на гранату та пістолет, погрожуючи їх застосуванням, він змусив беззбройних конвоїрів не чинити опору та утік з-під варти.

Проте вже 11 жовтня втікача затримали на одній з приватних квартир у Луцьку, де він проживав разом зі спільником.

Нині 29-річного інспектора обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27, частиною 1 статті 393 Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування він щиро розкаявся у вчиненому.

Далі – слово за судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 2 Листопада 2016 17:21
СУДИТИМУТЬ ПРАВООХОРОНЦЯ... - як це приємно зучить!!!
Бардась Показати IP 2 Листопада 2016 20:36
007 -3,14рас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus