USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суперечка навколо електростанції в Ковелі

4 Червня 2014 16:26
Під час громадських слухань у Ковельській міській раді погоджувальна комісія з розгляду спірних питань більшістю голосів підтримала проект містобудівної документації з побудови на околиці міста залізничників електростанції потужністю 3 МВт. Про гостру дискусію з приводу цього задуму Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло два місяці тому в статті «Кому вигідна нова електростанція у Ковелі?».

Як заявила присутнім головний архітектор Ковеля Людмила Мурай, розміщення електростанції на вулиці Варшавській відповідає генеральному плану міста, оскільки це – територія промислової зони. Потужність об’єкта дозволяє дотриматись всіх необхідних санітарно-захисних зон від існуючої житлової забудови в мікрорайоні «Ковельсільмашу».

«Згідно з проведеними розрахунками, шкідливі викиди будуть втричі меншими від гранично допустимих викидів, які є в цьому районі. Отже, ми розуміємо, що ніякого негативного впливу на життя і здоров’я людей не буде», – запевняє Людмила Мурай.

На запитання: «Яка доцільність будувати у Ковелі електростанцію, зважаючи на наявність поблизу Рівненської АЕС?», Людмила Любомирівна відповіла: «Це чисто комерційний проект… Великого економічного ефекту від його реалізації не буде». За словами голови місцевої молодіжної організації «Наше майбутнє» Сергія Дружиновича, ідея з будівництвом ТЕС залишає багато запитань, відповіді на які не влаштовують громаду, що свідчить, на його думку, про сумнівність проекту. Про це багато говорилося і під час минулих громадських слухань, і нинішніх відомими активістами – Геннадієм Сарапіним, Миколою Печенюком та іншими.

«Є дуже багато нюансів. Якщо всі погоджуються з ними, то дивіться, щоб потім наші діти, як кажуть, не спалювали ту ТЕС самі. Тому що революція багато що показала. Ви думайте перед тим, як щось робити!» – мовив Сергій Дружинович до представників міської влади.

«Нам пропонується інтелектуальне, високотехнологічне виробництво. Мова йде про електростанцію. Але знаєте, мене завжди дивував отакий незрозумілий патріотизм, який більше шкодить, ніж допомагає, і тому народу на тій землі, на якій живеш… Найпростіше – ляпати язиком… Найбільш екологічне життя – це життя в печері. Ви хочете такого життя?» – «підключився» до непростого діалогу заступник міського голови Петро Юрчук.

«Про патріотизм якийсь «непонятний» говорять! Я весь ваш «патріотизм» покажу – всі ваші машини, і деревину, яка вирізається, і все інше… Своєму Турчинову ідіть і запропонуйте цей проект», – в емоціях відповів Сергій Дружинович.

Після тривалої перепалки активістів з чиновниками та лобістами ТЕС секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман поставив питання на голосування. Проект містобудівної документації підтримали десять членів погоджувальної ради, чотири були проти, один – утримався.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ак Показати IP 4 Червня 2014 20:13
Будувати, нікого не слухати!
Ковельчанин Показати IP 5 Червня 2014 00:26
Як житель мікрорайону Сільмаш я проти цього будівництва. В нас 90% часу вітер дме саме з того боку де буде ця станція. Якщо влада прийме рішення будувати - ми це будівництво знесемо
Анонім до Ковельчанин Показати IP 5 Червня 2014 09:11
Центр і "Черемушки" вас підтримають!
Сільмашівець до Ковельчанин Показати IP 11 Червня 2014 21:40
Підтримую, кому потрібна ця електростанція ? Комусь бракує електроенергії ? на ПАТ"Ковельсільмаш " її зі залишком дві ГПП практично не завантажені на повну т.я. виробництво на заводі дуже скоротилось. Чи може комусь бракує грошей будинок побудувати чи хочеться дотацію з держ бюджету отримати по программі "Зелена енергія"?? Пане Юрчук кому як не ВАМ колишньому головному інженеру Ковельського РЕМ , колишньому начальнику Волинських МЕМ це знати? Крім того ще Ковельтепло свої турбіни поставило на новій котельні .
Іван Показати IP 5 Червня 2014 09:30
А шо то за два інтелектуала на останньому знімку ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus