USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Свято над святами» - у Луцьку. Як молилися за Благодатний вогонь

20 Квітня 2014 12:02
20 квітня Православна Церква відзначає «Свято над святами» – Світле Христове Воскресіння – Пасху. У Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька пасхальну Утреню та Літургію очолив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Цієї Пасхальної ночі до Луцька також був доставлений Благодатний Вогонь, який зійшов у Велику Суботу у Кувуклію Гроба Господнього Храму Воскресіння Єрусалиму. Митрополит Ніфонт, священнослужителі та чисельні віряни, які зібрались у Свято-Покровському кафедральному храмі аби зустріти свято Воскресіння Христового, із великою духовною радістю зустріли цю велику православну святиню. До Свято-Покровського кафедрального храму Благодатний Вогонь доставив його клірик протоієрей Олександр Федчук.
«Благодатний Вогонь сходить чудесно, Єрусалимський православний патріарх не має при собі ні сірників, ні чого іншого подібного а лише молиться. Над мармуровою плитою спочатку з’являється димок, потім з’являються вогнені язики, потім патріарх запалює свічки від цього вогню, і потім виходить з Кувуклії, із Притвора Ангела, і роздає цей Благодатний Вогонь. Цього року майже 10 хвилин патріарх молився, аби зійшов Благодатний Вогонь», – розповів, звертаючись до вірян, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

Під час Літургії, після прочитання Євангелія, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук зачитав Пасхальне Послання Місцеблюстителя Київської Митрополичої Кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія архіпастирям, пастирям, монашеству та вірним Української Православної Церкви.
«З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, я маю високу честь поздоровити вас, преосвященні архіпастирі, все чесні пастирі, іноки та інокині, привітати вас із найвеличнішим християнським святом – Воскресінням Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Воскреслий Спаситель багато з’являвся своїм апостолам і звертався до них словами «Мир вам». Господь подарував апостолам свій мир, який сильніший за будь-яку злобу. І наша Свята Соборна і Апостольська Православна Церква просить Господа дарувати мир усій Землі,а особливо ми просимо Господа послати мир, любов і злагоду на нашу Українську землю, щоби Господь простив нам усі ці образи і жорстокість, якими ми зневажали і нищили один одного. Слід лише відкрити своє серце для Христа-Спасителя. Поздоровляю усії вас, дорогі брати і сестри із Празником Празників і Торжеством із Торжеств», – йдеться, зокрема у зверненні.

Клірик Свято-Покровського кафедрального храму священик Роман Лафета, під час Причастя духовенства також зачитав Пасхальне Послання боголюбивим пастирям, чесному монашеству та усім вірним чадам Волинської єпархії УПЦ митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

«Свято Пасхи – це свято вічної радості, якої не можливо вмістити в наші душі та серця. В ці святкові дні, мати наша Церква, закликає усіх віруючих радуватись та веселитись. «Сей день, егоже сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся в онь». Частим закликом до радості Церква бажає розбудити нас від духовного сну, хоче звільнити нас хоча б на короткий час від земної суєти та наблизити нас до вічного світлого торжества, бути з Богом у Його Небесному Царстві. Радість Воскресіння Христового хай буде з усіма Вами, дорогі мої Земляки – Волиняни, щоб з твердою надією та в єдності віри і братерській любові вічно славилося серед нашого Боголюбивого народу, по всіх куточках рідної Волині, та по всій Україні Пресвяте Ім’я Воскреслого Господа нашого Іїсуса Христа-Життєдавця!», – йдеться у зверненні.

Після Літургія відбулось і освячення пасхальних страв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
до ВН Показати IP 21 Квітня 2014 13:12
коментар було видалено
до ВН Показати IP 21 Квітня 2014 18:35
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus