USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Теракти в Новій Зеландії: у Чехії порушили першу справу за коментарі у соцмережах

19 Травня 2019 20:54
Поліція Чеської Республіки висунула звинувачення першій людині в країні, яка в соціальних мережах схвалювала березневі теракти на мечеті в Новій Зеландії.

Інформацію видання Deník N «Чеському Радіо» підтвердив прокурор Верховної державної прокуратури в Празі Мартін Біли, передає Укрінформ.

«Автор коментарів у соціальній мережі підозрюється слідчими в підтримці й пропаганді тероризму, за що йому загрожує від 5 до 15 років ув’язнення і, можливо, також конфіскація майна», – йдеться в повідомленні.

Мартін Біли також повідомив, що поліція поряд з цим перевіряє обставини оприлюднення ще чотирьох коментарів, що мали відношення до березневих нападів на парафіян у Новій Зеландії.

За інформацією Deník N, празькі слідчі аналізують понад тридцять випадків схвалення терактів в Інтернеті, проте прокурор Мартін Біли дану інформацію не підтвердив.

15 березня у 2 мечетях Аль-Нур і Лінвуд Масджид міста Крайстчерч стався теракт. Після денної молитви до мечетей зайшли озброєні люди та почали стріляти. Там перебували 200 і 300 людей.

Пізніше поліція затримала чотирьох учасників нападу: трьох чоловіків і одну жінку. Зазначається, що один з бойовиків знімав, як він стріляє у жертв. Вважається, що одним з озброєних людей є австралієць, який написав 74-сторінковий маніфест, з якого ясно, що це терористичний акт. Загалом в результаті нападу, за останніми даними, загинули 49 осіб.

Соціальна мережа Facebook видалила понад 1,5 мільйона відео стрілянини в Новій Зеландії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus