USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Терористи хочуть насильно вивезти дітей-сиріт в Росію

12 Липня 2014 12:12
54 дитини з Мар'їнської школи-інтернату для дітей-сиріт намагаються вивезти озброєні люди на чолі з "заступником міністра соціальної політики ДНР" Оленою Коровкіною, імовірно, в Росію. Про це інформує Espreso.tv з посиланням на "Острову".

Зі слів випускників школи-інтернату, в п'ятницю, 11 липня, близько 15 години в Мар'їнську школу-інтернат для дітей-сиріт прийшли озброєні люди. На очах у співробітників і дітей вони відвезли з собою директора інтернату та його заступника з виховної роботи.

"Діти плакали, не давали відвезти директора - він там працює майже 20 років. Але все одно відвезли кудись до Карлівки. Там змушували підписувати якісь документи для вивозу сиріт в Росію", - розповідають співрозмовники видання.

Директор є державним опікуном для дітей, які перебувають в інтернаті, тому для оформлення документів для вивозу дітей його підпис є обов'язковим.

Нотаріуса при "оформленні" документів під дулами автоматів не було - законної сили ці "документи" не мають. До вечора керівника інтернату та його заступника повернули на робоче місце.

"О 1.30 ночі суботи, 12 липня, озброєні люди знову приїхали в інтернат і спробували насильно вивезти 54 дитини в невідомому напрямку. Дітей підняли з ліжка, вони пручалися", - зазначають випускники інтернату.

Згідно з їх інформацією, директору вдалося переконати вивезти дітей в Донецьку школу-інтернат для дітей сиріт. Однак там вже знаходяться ще 94 дитини, яких теж хочуть вивезти в РФ.

"Законних оформлених документів для вивезення за кордон мар'їнських і донецьких дітей немає, тому перетин кордону - незаконний. Діти не хочуть нікуди виїжджати", - підкреслюють співрозмовники видання.

Нагадаємо, 12 червня групу дітей-сиріт з міста Сніжне по дорозі на відпочинок до Дніпропетровської області перехопили озброєні бойовики. Згодом автобус опинився на території Ростовської області РФ. Україна подала офіційну заяву до Європейського суду з вимогою вплинути на Росію і викрадених дітей повернули на Батьківщину.

Після цього випадку озброєні люди відвідали ряд інтернатів у Донецькій області з вимогою, щоб керівники оформляли документи на законний вивіз дітей до Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus