USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Торговельна блокада ОРДЛО: сьогодні перекрили перші автошляхи

16 Лютого 2017 17:07
Окрім залізничних шляхів, учасники торговельної блокади окремих районів Донецької та Луганської областей перекрили перші автошляхи. Цим пунктом стало перехрестя між населеними пунктами Золоте-Новотошківське-Попасна.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник Штабу блокади Сергій Акимович розповів, що кількість учасників протестного руху збільшується.

«У блокаді взяли участь вже понад 400 людей, і кількість активістів збільшується. Так, сьогодні нам вперше вдалося перекрити автошляхи. Блокаду встановили на перехресті між населеними пунктами Золоте-Новотошківське-Попасна», - розповідає Акимович.

Нагадаємо, що окрім автошляхів на сьогодні залишаються переритими й залізничні гілки за напрямками: Луганськ-Лисичанськ у районі станції Світланово, Горлівка-Бахмут, Ясинувата-Костянтинівка.

Із цього приводу координатор торгової блокади на Донбасі Анатолій Виногородський розповів, що далі збираються робити активісти.

«Ми збираємося перекрити абсолютно всі дороги, які ведуть на окуповані території і на територію країни-агресора», - заявив Віногородській.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОНТРАБАНДУ НА ДОНБАСІ ПОКРИВАЮТЬ ПОРОШЕНКО І ГРИЦАК - ЄГОР СОБОЛЄВ

Зауважимо, що волиняни - одні з перших, хто підтримав торговельну блокаду. Мешканці Лесиного краю й досі її підтримують, зокрема збирають необхідні речі.

Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України. З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій, «тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду. 6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, за два роки українська влада кардинально змінила думку щодо блокади ОРДЛО. Так, про те, що потрібно «припинити годувати бойовиків», категорично наголошував у своїх виступах та інтерв'ю у 2015 році тодішній голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко. Політик вважав, що блокада - необхідна, мовляв, це допоможе побороти корупцію і контрабанду. Такої ж думки у недалекому 2015 був і глава держави Петро Порошенко.

Натомість зараз уряд ввів надзвичайні заходи в електроенергетиці, і це рішення, як пояснили, прийняли «у зв'язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля».

Експерти вважають, що влада виступає проти енергетичної блокади окупованих територій через те, що боїться втратити мільярдні прибутки від торгівлі з ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей, – ред.). Так, тіньові прибутки наближених до влади олігархів та їхніх покровителів від продажу вугілля Україні за цифровою формулою «Роттердам+» становить 6,3 мільярда гривень щороку. ІНФОГРАФІКА ЧИТАТИ ЩЕ: ЗМІ ОПУБЛІКУВАЛИ ПРІЗВИЩА ДЕПУТАТІВ, ЯКІ ВИМАГАЮТЬ РОЗІГНАТИ АКТИВІСТІВ БЛОКАДИ ОРДЛО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
корінний лучанин Показати IP 16 Лютого 2017 18:31
Чекаемо-"а нас за що"
vfhecz Показати IP 16 Лютого 2017 20:20
всем сердцем поддерживаем вас, жаль что годы не те держитесь, сынки. щемите хвосты зарвавшимся собакам слава украине

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus