USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Трагічний стрибок: судили організатора роуп-джампінгу у Луцьку

21 Листопада 2016 11:41
Ківерцівський районний засудив чоловіка, який відповідав за організацію та проведення стрибків з висоти через трагічний випадок, який стався минулого року, - пише ВолиньPost.

У лютому 2015 року пара закоханих молодих людей здійснила фатальний стрибок із вишки недобудованого Луцького м’ясокомбінату, що у селі Прилуцьке, Ківерцівського району. В ході виконання стрибка щось пішло не так і хлопець з дівчиною стрімко впали на землю.

Внаслідок трагедії хлопець загинув, а дівчина проходила тривалий курс лікування та реабілітації.

За фактом трагедії правоохоронці розпочали слідство, аби встановити всі деталі та причини трагедії.

Так, на початку розслідування організатор стрибків не визнавав свою вину, мовляв з технічної точки зору все було зроблено правильно.

Проте в ході слідства вдалося встановити, що інструктори не прослідкували за вузлом, який попав на основну мотузку. Внаслідок цього мотузка перетерлась та розірвалась.

Коли ж була встановлена точна причина трагедії обвинувачений погодився з тим, що повинен був проконтролювати хід виконання стрибка та визнав свою вину.

В суді він знову дав чіткі показання щодо трагедії та просив пробачення у потерпілих.

Родичі загиблого та постраждалої дівчини, в свою чергу, подали цивільні позови, в яких вимагали відшкодувати завдані збитки.

Зокрема,сім’я померлого хлопця просила стягнути з обвинуваченого моральні та матеріальні збитки.

Зрештою, Ківерцівський районний суд засудив організатора роуп-джампінгу до 3 років тюрми з іспитовим строком та зобов’язав виплатити всю заявлену потерпілими суму шкоди.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лялька Показати IP 21 Листопада 2016 11:52
Де він візьме стільки грошей (
Жанін до Лялька Показати IP 21 Листопада 2016 12:24
Дійсно бідолаха, мали б совість ще з ним судитись! Це взагалі...
друг Влада до Жанін Показати IP 24 Листопада 2016 13:48
Мала б совість таке писати!!!
інструктор Показати IP 21 Листопада 2016 12:12
Де він візьме стільки грошей ( на джампінгу заробить
Лялька Показати IP 21 Листопада 2016 12:36
Думаєш він і далі займається цією роботою після такої трагедії??
до попередніх Показати IP 21 Листопада 2016 15:32
сталась трагедія - і це доконаний факт! але давайте подивимось на це з іншої сторони - "пригуни" знали на що вони йдуть і що ризик безумовно існує! постраждалих шкода, однак і організатори теж заслуговують на розуміння! перше - моральна шкода: по моєму вони і так себе до скону картатимуть за те, що сталося, так що стягувати чи не стягувати з них моральну шкоду в фінансовому еквіваленті - питання спірне! друге - матеріальна шкода: і тіж самі організатори, і їхні друзі - знайомі, і просто небайдужі люди скидались "всім миром" коштами на лікування, і кров здавали і тому подібне!! тому стягувати з них кошти, ну принаймні в такій значній сумі, - що найменше цинічно!! п.с. оступились, і усі відразу забули скільком благодійним проектам організатори прижків допомагали, за рахунок коштів зібраних на прижках...
друг Влада і Віки до до попередніх Показати IP 24 Листопада 2016 14:13
Це ж ви самі себе виправдовуєте! Який ризик? Ви ж гарантували 100% безпеку! Чому допустили неповнолітню? Якби все було по правилах, можливо цього нічого і не сталося б.
Лучанка Показати IP 21 Листопада 2016 17:22
Була реклама, були платні стрибки (300грн)була гарантія БЕЗПЕКИ! З вини організаторів сталася жахлива трагедія! Матір втратила єдиного сина, а дівчинка постійно перебуває на лікування в обласній лікарні і ще не ходить. На її лікування вже витрачено 200 тисяч гривень!!! А скільки ще потрібно буде коштів, щоб поставити її на ноги та пройти реабілітацію. Як вам не соромно таке писати!!!
Маяк до Лучанка Показати IP 22 Листопада 2016 09:22
Небезпека існує завжди,незважаючи на те, скільки вартують послуги. Екстрим - це спосіб полоскотати собі нерви. І безпечного екстриму у природі не існує. І люди які ідуть на це, повинні розуміти те, що вони ризикують своїм життям з власної волі !!!!!!!!!!!! А ви тут пишете несинітницю... У батьків горе- розумію, но баблішко яке вони хочуть здоїти з відповідача - їм сина не підніме. Фу!
друг Влада до Маяк Показати IP 24 Листопада 2016 14:26
Навіщо, ви тут захищаєту цю "шарашкіну контору" - це ви пишете нісенітницю. Я теж стрибав тільки тому, що мені організатори сказали, що тут зовсім не страшно і безпечно, А крім цього ще є страховка. І взагалі все в "шоколаді"! ...для кого?
обурена до Маяк Показати IP 25 Листопада 2016 21:01
Набридло читати ці Ваші коментарі. Слідкувати треба було за спорядженням, міняти його вчасно. І все крапка! Люди у всьому світі стрибають, але такої халатності, як в нас ще ніде не було. Ні зі сторони влади, яка це навіть не контролювала, ні зі сторони самих організаторів!
обурена Показати IP 21 Листопада 2016 17:49
"Бідні організатори", як то їм жити і де гроші знайти. Це вже їхні проблеми! Треба було слідкувати за спорядженням, а не збивати такі гроші за стрибки і іномарки собі купляти.
Теж стрибав Показати IP 21 Листопада 2016 19:31
Справа була поставлена на поток, так що про їхні гроші ви не переживайте, Чи кожен з нас у 18-20 років може мати іномарку? Дійсно "бідні" організатори!
теж стрибав Показати IP 21 Листопада 2016 20:41
Ще б притягнути до відповідальності Семенючку, яка у Луцьку "вне закона" і започаткувала цю вежу СМЕРТІ та Троцюка, які сухими вийшли із води. А то, віддувайся Павлюк один а ми не при ділах
Пффф до теж стрибав Показати IP 22 Листопада 2016 01:02
Так Троцюка засудили, а не Павлюка. Нє?
Не пойняв до Пффф Показати IP 22 Листопада 2016 08:41
Так Павлюка чи Троцюка?
медпрацівник Показати IP 21 Листопада 2016 23:45
Віка, ти мужньо перенесла дуже багато операцій, ти стала сильна духом. Ти обов,язково будеш ходити! Тримайся дівчинко!
Капелан до медпрацівник Показати IP 22 Листопада 2016 01:03
Тільки прощення приносить зцілення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus