USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Третина випускників не знають теореми Піфагора

28 Липня 2011 16:28
30% абітурієнтів, які здавали зовнішнє незалежне оцінювання з математики не впоралися із завданням, яке передбачало знання теореми Піфагора.
Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, – інформує Телеканал новин 24.
«Квадрат гіпотенузи дорівнює сумі квадратів катетів. Таке завдання було в тестуванні з математики. 30% учнів з цим завданням не впоралися», – сказала вона на прес-конференції в четвер у Києві.
Разом з тим, вона зазначила, що абітурієнти, які тестувалися з математики, йдуть часто на технічні спеціальності.
«На першому курсі у них передбачається вивчення вищої математики. Як з такою базою вони будуть вивчати вищу математику?» – запитала Зайцева.
За її словами, цьогорічні тести не підтвердили думку, що українська молодь мало читає і малограмотна.
Однак при цьому відкрите завдання з написання твору виконали усі, хто здавав тест з української мови, наголосила Ірина Зайцева.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пасажир Показати IP 28 Липня 2011 17:55
Теорему Піфагора знають навіть не всі викладачі математики і сьогодні таким людей не здивуєш. А про їхніх учнів і вести мову не варто. Особливо, після появи приватних вузів, розташованих в двокімнатних квартирах. А мене здивував таксист. Якось, поспішаючи на роботу, викликав машину і їхав на вулицю Степана Бандери. Запитав молодого водія (по розмові зрозумів, що має вищу освіту), чи знає він, де знаходиться така вулиця. Відповів, що знає і що Степан Бандера народився в Луцьку - саме на цій вулиці. "Він дуже багато зробив для нашого міста, давав гроші на ремонт доріг, збудував автозавод і кінотеатр "Промінь", - не вгавав мій співрозмовник. І може б ще чого багато нового відкрив для мене цей ерудит, та ми швидко приїхали до місця призначення і наш "екскурс" по життю видатного земляка скінчився.
Лучаночка до Пасажир Показати IP 29 Липня 2011 09:47
Є дійсно толкові таксисти,приємні, добрі, а є..., як і люди так само, якщо таксист то це не означає,що у нього нема вищої освіти, проте, нажаль ВО в нашій державі ні про що не говорить! Якби я була абітурієнткою то НІКОЛИ Б В ЖИТТІ НЕ ПОСТУПАЛА Б В УКРАЇНУ! А як мінімум до Польщі... і це норм., тому що у ВИШАХ ... всі самі знаємо,що твориться...
людмила Показати IP 28 Липня 2011 23:29
Полковники ОВС не знають граматики. Про яку теорему "Піфагора" можна говорити! Мама одного із однокласників мого сина працювала в ОДА, хвалилась на батьківських зборах, що "має дві вищі освіти" (тобто, купила в Божеларника 2 дипломи), в т.ч. і економічну. А розв'язати задачку з математики по програмі 5 класу не могла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus