USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Центр патріотичного виховання мер Луцька назвав «черговою помилкою»

30 Листопада 2016 13:34
Депутати Луцької міської ради з третьої спроби створили Центр національно-патріотичного виховання. Та міський градоначальник вважає це «черговою помилкою» і в кулуарах натякає, що хтось хоче пристроїти своїх у міську раду на роботу.

Про це стало відомо під час засідання 15 сесії Луцької міської ради 30 листопада.

Нагадаємо, вже майже рік депутат міської ради Павло Данильчук домагається створення у Луцьку комунального закладу Центр національно-патріотичного виховання. Досі в сесійній залі для необхідного рішення не набиралася необхідна кількість голосів.

Проти створення центру виступили депутати Алла Надточій, Аркадій Саламатін, Юлія Вусенко. Зокрема, Алла Надточій зауважила: патріотичним вихованням займаються освітні і позашкільні заклади, чимало громадських організацій. Тому вона не бачить потреби у створенні комунального закладу.

Аркадій Саламатін додав, що у місті крім шкіл та ДНЗ вихованням молоді займається 9 центрів, а Юлія Вусенко запропонувала передати кошти, передбачені для закладу, управлінню молоді і спорту для конкурсу проектів серед громадських організацій, а за сплином року повернутися до питання створення Центру.

Натомість Павло Данильчук зазначив: патріотичне виховання – не стала величина, яку можна виміряти. Це процес, який треба покращувати та розвивати і саме це, з його слів, має стати основним напрямком роботи центру.

Своєю чергою, депутат Ігор Поліщук зауважив, що центру треба дати шанс на існування, а після півроку роботи заслухати звіт і приймати рішення про його подальшу долю.

Його підтримав колега Борис Смаль: «Ніхто не казав, що патріотичного виховання у Луцьку немає. Його створюють не тому, що в Луцьку працювали погано. Наполегливість автора проекту рішення і запрошених свідчить про те, що у цьому є потреба. Єдиний ризик – виділення 300 тисяч з бюджету. Я навіть не хочу порівнювати з вартістю 200 метрів ремонту вулиці Лесі Українки. Люди мають шанс спробувати, а за півроку проаналізуємо діяльність».

До слова, пропонується у Центрі передбачити 5 штатних одиниць і на 2017 рік запланувати фінансування у обсязі 300 тисяч гривень. Керівника закладу мають обрати за конкурсом.

Заступник Луцького міського голови Андрій Киця все-таки спробував переконати депутатів не голосувати за проект рішення.

«Ви не звернули увагу, що ми розглядаємо питання створення центру – адмінодиниці, а вся робота, яку він має здійснювати, виконується в ДНЗ і школах. Ця робота забезпечується управлінням освіти, відділом сім’ї і молоді, який теж займається питаннями національно-патріотичного виховання. Громадські організації йдуть в управління сім’ї і молоді зі своїми проектами. В нас є багато культурно-мистецьких заходів. Кого центр буде координувати, якщо дітей від 5 до 17 координує освіта, інших – відділ сім’ї і молоді, а мистецькі заходи – відділ культури?», - звернувся він.

А Луцький міський голова Микола Романюк напередодні голосування взагалі попросив «не робити чергової помилки».

Зрештою, 25 обранці громади таки проголосували за створення комунального закладу Центр національно-патріотичного виховання. По тому градоначальник назвав створення закладу «помилкою», а в кулуарах у приватній розмові з депутатами додав, що авторам «хотілося когось на роботу влаштувати».

Варто зауважити, що депутат Євген Ткачук, який є головою фракції партії БПП у міськраді та однопартійцем Миколи Романюка підтримав рішення про створення патріотичного центру, хоча останній назвав цю ініціативу «помилкою» та під час голосування «утримався».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вчитель Показати IP 30 Листопада 2016 14:12
Бездарі, для цього є школи.
Анонім Показати IP 30 Листопада 2016 14:16
Центрів можна створювати безліч, але доки в свідомості громадян не закарбуються три основоположні речі "не обкрадати свою державу", "грати по правилах" та "підтримувати один одного" - про успішну, багату Україну годі й думати...
романюк Показати IP 30 Листопада 2016 14:57
правду сказав як не дивно
Анонім Показати IP 30 Листопада 2016 16:12
Не знаєш як писати "призвіще" чи "прізвище" - пиши "фамілійо"))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus