USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ціни на українські продукти у вересні здивують?

30 Серпня 2013 19:00
Вересень порадує українців зниженням цін майже на всі овочі і вітчизняні фрукти. Подешевшають також крупи, борошно, цукор, пишуть Вести.
Хороший урожай цього року і, відповідно, конкуренція серед фермерських господарств, а також проблеми з овочесховища сприяють стабільному зниженню цін майже на всю сільгосппродукцію, розповів експерт асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Ігор Остапчук.
З його слів, у вересні радувати око зниженням вартості будуть практично всі овочі, за винятком огірків. Втім, навіть цей овоч може подешевшати на 30-50 копійок - якщо вересневий урожай буде на рівні серпневого.
Продовжать дешевшати помідори - до кінця місяця вони досягнуть цінового мінімуму, втративши у вартості до 50 копійок за кіло, і в жовтні поступово почнуть дорожчати.
Також за інгредієнти борщового набору, які у вересні почнуть збирати повним ходом, ми будемо платити в середньому на 0,5-1 гривні менше.
М'ясо та м'ясні продукти будуть за тією ж ціною, що і в серпні. Зі слів голови правління Нацасоціації виробників м'яса та м'ясопродуктів «Укрм'ясо» Володимира Попова, подорожчання кормів не передбачається, а значить, і ціни на м'ясо не зміняться: «Вартість м'яса і виробів з нього і так інколи необгрунтовано завищена - у маркетах зустрічаються надбавки в розмірі 20 -40% від закупівельної вартості, але виробник на цю ситуацію вплинути не може».
Зі слів аналітика інформцентру «ПроАгро» Ярослава Левицького, у зв'язку зі збором хорошого урожаю у вересні, очікується зниження цін на всі види круп і борошно: «Оптові ціни на гречку знижені на 25%, але велика спекулятивна складова на ринку, тому в магазинах гречка так сильно не подешевшає, максимум на гривню у роздробі». Аналогічна ситуація і з рисом, який ми зможемо купувати на 20-50 копійок дешевше.
На фруктах - яблуках, грушах, сливах - теж заощадимо. Їх цього року багато, тому стабільно дешевшати вони будуть весь вересень - мінімум на 50 копійок за кіло або навіть на 1-2 гривні. Все більше на ринку кримського винограду, який порадує пониженням ціни на 1-1,5 гривні за кіло. Баштанні дешевшати більше не будуть, оскільки більша частина врожаю кавунів і динь вже зібрана.
А от імпортні вітаміни - ананаси, цитрусові - цілком ймовірно, збільшаться в ціні, припускає президент Украналітцентру Олександр Охріменко: «Можливе подорожчання імпортних фруктів. Це пов'язано з прогнозованим підвищенням курсу євро на початку осені, що відіб'ється на їх закупівельної вартості».
Згідно з прогнозами, ціна на цукор до жовтня складе 6-6,50 гривень за кілограм і протримається на цьому рівні до травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
. Показати IP 31 Серпня 2013 10:43
У нас зазвичай дивують в іншу сторону...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus