USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Циган почули в обласній раді

20 Грудня 2011 14:02
В обласній раді відгукнулися на звернення представників організації «Терне рома» й запланували провести сесійні слухання щодо соціального статусу та шляхів соціальної інтеграції ромів в області.
Відповідне рішення під час засідання 20 грудня ухвалили члени постійної депутатської комісії з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Звернення до депутатів обласної ради волинські цигани направили у жовтні цього року. У документі йдеться, зокрема, про те, що на Волині «більшість ромів перебуває за межею бідності. Близько 80% є неписьменними, головним чином це особи віком від 16 до 40 років. Певна кількість ромів, особливо тих, що проживають в селах, здобувають на харчування жебракуванням. Понад 90% не має постійного місця роботи.
По суті, йдеться про соціальну деградацію цілої етнічної меншини, що спричиняє: прогресуюче збільшення правопорушень різних категорій, ігнорування шкільної освіти, антигромадську позицію, яку проявляють не лише окремі особи, а й цілі родини».
Водночас представники громадської організації зауважують, що «реагування органів влади щодо зазначених наслідків стосується лише правопорушень. При цьому це реагування відбувається на стадії скоєного правопорушення, що передбачає вже призначення покарання. Натомість не проводиться системна профілактична робота з запобігання антисоціальним діям, оскільки будь-яке правопорушення – це наслідок, який спричинений неосвіченістю, безробіттям, не контрольованістю надання соціальної допомоги (щороку більшає ромських родин, в яких ніхто не працює і які живуть за кошти виплат на дітей)»
Зважаючи на це, волинські роми просили обласну владу звернути увагу на їхні потреби і провести громадські слухання з питань подолання проблем.
Уже в листопаді на звернення ромів відреагувала постійна комісія з питань духовності, релігії, освіти і науки, культури, засобів масової інформації, а тепер і комісія з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Члени останньої вирішили провести сесійні слухання з приводу «ромського питання» в обласній раді. Щоправда, щодо конкретної дати проведення заходу поки не визначилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
луцьк Показати IP 20 Грудня 2011 14:09
У документі йдеться, зокрема, про те, що на Волині «більшість ромів перебуває за межею бідності. -а як можна там не перебувати якщо цілими днями тинятися хтозна де- може вони працювати підуть? аж смішно стало . дайте статистику скільки їх на роботу ходити хочуть.Манна небесна не летить до рота без турботи .соціальну деградацію цілої етнічної меншини- це і є стиль їх життя який нікому не змінити.
тиць-здиць Показати IP 20 Грудня 2011 14:32
Ансіамбля їм організувати. Пєсні і пляскі. І на гастольний тур по Сібіру відправити. Всіх.
Ромале Показати IP 20 Грудня 2011 15:02
А "цигани" - то тепер писать ніззя! - Не політкоректно. Тре "роми"
Не байдужа Показати IP 20 Грудня 2011 15:09
Панькатися з нацією шахраїв будуть, нехай би потурбувалися про працьовитих українців - користі більше. Цигани, як паразитуюча частина людства існувала, існує та надалі існуватиме, на жаль!!
Марта Показати IP 20 Грудня 2011 16:41
Ну капець! Обнагліли роми до краю! Цікаво, чи вони зробили б таку заяву у сусідній Білорусі? Бацька нагнав усіх трутнів ромської національності с..ним віником. А в Україні вони не працюють, не вчаться, в армію не йдуть, хоча в курсі усіх виплат, гарантованих державою. Коли справа йде про держдопомогу - вони грамотні і обізнані. А коли їм лавочку хочуть прикрити перед Євро-2012, то заворушилися. На автостанції їх аж кишить, і нікому нема діла...
фараон Показати IP 20 Грудня 2011 16:45
Б..., зас...ли Вересневе (цукровий завод), скоро з...ть все місто. З...ли. Чому неграмотні, хто їм заважає? На цукровому заводі в школі відкрили циганський клас, а вони вчительці ... показували і за три дні розбіглись. Гітлера треба, ...! Він би їм показав терна рому. ... нехрищені! ... "нащадки" фараона!
базарник Показати IP 20 Грудня 2011 18:04
Не було б циган, наркоти ніхто не продавав би. А тут їх слухати треба на сесії. Хто їх лобіює, проглядається звязок з наркоторгівлею.
ШУШВАРОК Показати IP 20 Грудня 2011 18:21
В ЛІЦЕЙ ІМЕНІ БОГУНА. ХАЙ СЛУЖАТЬ! АЛЕ НЕ ТАК , ЯК РУМУНИ ГІТЛЕРУ...
Exaboto Показати IP 20 Грудня 2011 18:26
приємно читати вищенаписані коментарі. Я теж расист (якщо це можна віднести до цієї циганської нєчісті). Зібрати їх в купу і нах з України.
Марта Показати IP 20 Грудня 2011 20:27
Крім наркоторгівлі, ці роми - надійний електорат. Барон цьвохне нагайкою і біжать усі на виборчу дільницю ставити хрестик навпроти потрібного прізвища. Запакують усіх повнолітніх в автобуси і, як каже відомий на Волині політик, the best!
Хатуль Мадан Показати IP 20 Грудня 2011 22:24
пропоную для вирішення циганського питання використати європейський досвід. німецький часів ІІ Світової війни або принаймні недавній французький.
? Показати IP 21 Грудня 2011 09:00
Близько 80% є неписьменними, головним чином це особи віком від 16 до 40 років а після 40 - знають?
мадам Показати IP 21 Грудня 2011 09:20
Це точно, як вовка не корми всеодно в ліс дивиться , так і цигани вони не працювали і не будуть , а тільки грошей хочуть , так тепер ще й хитренькі стали шукають безтолкових українок і женяться і нехай дурепи на них працюють, дітей понароблюють і кормлять їх, Знаю одну таку з луцька , живе на баранова,45
сергій григориченко Показати IP 22 Грудня 2011 14:18
запрошую усіх "расистів" на Володимирську 55 в ЦЕНТР культури ромів Волині,де можна ознайомитись з ромською культурою, історією,а також статистикою, а також зі всіма іншими питаннями які вас так цікавлять
місцевий Показати IP 27 Грудня 2011 16:36
Я взагалі не розумію чому їм дають виплати на дітей..вони не працюють, податки не платять. Краще би за ті гроші дороги поклали...f...d gypsies

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus