USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У 1931 році українців було понад 80 мільйонів – більше, ніж росіян

15 Серпня 2016 18:03
У 1931 році в СРСР українців було 81 мільйон – це на кілька мільйонів більше, ніж росіян. За шість років зникло 55 мільйонів українців.

Про це пише Микола Марченко у своєму блозі на Gazeta.ua.

З його слів, українців цілеспрямовано винищував комуністично-більшовицький режим, і є цілком документальні підтвердження самої ідеологічної системи Радянського Союзу.

У 1931 році в Ленінграді було видано книгу "На вєлікой стройке". У ній наводяться дані, що у 1931 році в СРСР проживали 81 мільйон українців та лише 77 мільйонів росіян. Але за 5 років кількість українців якимось фантастичним чином скоротилася на 55 мільйонів.

Слід зазначити, що сюди не ввійшли українці Галичини, яка перебувала у складі Польщі. Вже наступний перепис населення 1937 року вказує, що українців в СРСР є 26 мільйонів. Знаючи такі цифри, ще жахливішими постають репресії 1930-х років.

В іншому блозі Микола Марченко пише, у який спосіб Харків та інші міста Украни ставали «руськими городами».

У 30–50 роки у СРСР лише за читання "Кобзаря" чи просто за любов до української мови людей репресували. Комуністи розстріляли багатьох учителів, лікарів, письменників іншу інтелігенцію лише за те, що розмовляли, писали чи співали українською мовою. Тут же можна згадати тисячі розстріляних церковників української церкви.

У Харкові розстріляли 33 студентів за відмову складати іспити російською мовою

Дійшло до того, що у 1951 році за вироком закритого судового засідання розстріляли 33 студентів Харківського університету за ... відмову складати іспити російською мовою, 800 – репресували. Ось у який спосіб Харків та інші міста України ставали „руськими городами".

До речі, у містах України в 1926 році в українських школах українською мовою навчалося 97 % дітей, а на початку 90-их лише 21 відсоток дітей навчався українською.

Подібні методи нищення всього українського не застосовували навіть у царській Росії.

Продовжують це робити і сьогодні, але вже іншими шляхами: не через фізичне винищення, а через заборони.

До того ж останнім часом через ЗМІ наполегливо поширюють міф про лінгвістичну близькість української і російської мов, мовляв, природньо, що російська мова для українців є рідною. Дослідження спеціалістів Київського університету ще в далекі 60 роки (про незалежність України в ті роки й мови не було!!!) говорять про зовсім інші результати.

Українська мова відрізняється від польської на 30 відсотків; від болгарської – на 32 відсотків; від чеської – на 36 відсотків; від російської – на 38 відсотків. Тому якоюсь дивною однобокістю характеризується ця „близькість" – лише на користь Москви.

„Думається, причина засилля російської мови в Україні не в лексичній близькості, а в політиці, метою якої є вигублювання українського етносу, недопущення розквіту

України. Питання „бути чи не бути українській мові", „національному інформаційному просторові" означає „бути чи не бути українській Україні", - пише Микола Марченко.

Нагадаємо, 23 червня 1941 року жертвами НКВС стали від двох до чотирьох тисяч волинян. Загалом червень 1941 року запам'ятався на Західній Україні не тільки нападом нацистської Німеччини, але й кривавими розправами, вчиненими нібито своєю ж державою в тилу. Такого не робили ані поляки в 1939, ані нацисти в 1944. Радянська міліція розстрілювала масово - з автоматів, через віконця для передачі їжі. Або кидала в камери гранати

А декілька днів тому у львівській катівні знайшли ще одне масове поховання жертв НКВД, пересипане сміттям, - повідомляє Вголос.
Так, під час проведення розкопок у дворі колишньої катівні КҐБ та гестапо у Львові «Тюрма на Лонцького» виявили два місця масових поховань людей, яких просто засипали побутовим та будівельним сміттям. Дослідники припускають, що це жертви НКВД періоду з 1939 до 1941 року.

Як розповів директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий, другий рік поспіль в подвір’ї тюрми ведуться археологічні розкопки. Торік вагомих знахідок не було, натомість під час другого тижня роботи у цьому році археологам вдалося виявити дві ями, одна з яких – з масовим захороненням людей.

«Це однозначно захоронення жертв радянських репресій періоду 40-50-их років. У цей момент виявлено два останки в одній ямі, продовжується дослідження другої ями, в якій є понад 10 останків. Є знайдено також багато супровідного матеріалу: горнята, пляшки, залишки одягу. Ми будемо встановлювати, наскільки це можливо, датування і загальну кількість загиблих людей», – розповів історик.

Відколи існує музей, це перше таке масштабне археологічне дослідження. За фактом виявлення останків відкрито кримінальне провадження Нацполіцією. «Будуть проводитися різноманітні експертизи і дослідження жертв репресій. Окрім цього будемо посилено працювати з архівом», – каже Руслан Забілий.

Також на одному з останків, очевидно в кишені, зберігався паперовий документ радянського зразка написаний кирилицею. Над ним зараз працюють в лабораторії. І дослідники сподіваються, що вдасться встановити ім’я загиблого і дату поховань. Загалом останки можливо було б ідентифікувати лише за аналізом ДНК. Попередньо встановлено, що однією із загиблих була жінка до 30 років.

Керівник меморіально-пошукового КП ЛОР «Доля», яке проводить розкопки Святослав Шеремета розповів, що торік вони обстежили невелику територію і результати були не досить вагомими. Знайшли лише декілька фрагментів кісток, але ця яма була залита вапном і так виглядало, що ці кістки просто були знищені енкаведистами.

«Цього року ми розбили територію на відповідні сектори і за допомогою екскаватора робили поздовжні траншеї. В одній траншеї ми знайшли два останки, в іншій траншеї було виявлено більше 10 останіків, але, як показує практика, в цій траншеї їх може бути набагато більше», – каже дослідник.

З його слів, це лише початковий етап дослідження. «Ми не можемо стверджувати до якого періоду відносяться загиблі, але можна однозначно стверджувати, що це після 39 року, після першого приходу радянської влади на територію Західної України. Вдалося знайти супровідний матеріал – ці знахідки відносяться до польського періоду до 1939 року, але зрозуміло, що й пізніше люди використовували ці речі. Це посуд, склянки, пляшки, банячки. Є й речі радянського періоду, є залишки взуття та одягу. Нам здається, що поховання це відноситься до періоду з 1939 до 1941 року, можливо, це був 41 рік. Ці дві ями говорять про певний почерк, нацисти мали свій почерк, вони здебільшого ховали останки жертв на цвинтарях. Ми неодноразово вже працювали на місцях захоронень жертв репресій НКВД.

Останки просто закидалися в ями, також завжди були залишки тваринних кісток, а поверх засипали побутовим сміттям, окрім того є багато будівельного сміття і величезний шар насипного ґрунту. Перше поховання ми знайшли на глибині 1,6-1,8 м, друге – понад 2, 5 м», – розповів Святослав Шеремета. Подальші дослідження допоможуть встановити історичну правду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Коля Показати IP 15 Серпня 2016 18:10
Да весь мир назывался "Украина".Но москали с китайцами все разрушили. Чем не теория, надо у Сороса гранд выписать на исследование.
місцевий до Коля Показати IP 16 Серпня 2016 08:10
Чуєш, лишньо***осомний, закрий свою пащегу і лікуйся
Льоля до Коля Показати IP 16 Серпня 2016 08:32
Та тобі вже путін грант очевидно виписав, на популяризацію фейкового "рюського міра".
Коля до Коля Показати IP 16 Серпня 2016 10:09
Не очікував що ВН пропустить мій попередній пост. Вибачаюсь якщо когось образив, але всі ці "дослідження" які робляться за підтримкою режиму який зараз при владі в більшості своєї є маніпуляцією, такою ж якою більшовики морочили голови людям 70 років.
Віра Показати IP 15 Серпня 2016 18:15
А горе-депутати не можуть до сих пір визнати геноциду проти Українців! Дай вам, Боже, сил продовжувати цю вкрай важливу роботу для встіновлення історичної правди!
дідо Показати IP 15 Серпня 2016 18:30
Совкову систему потрібно було засудити ще в 90х, тоді б не мали біди. СССР=Третій рейх.
Анонім Показати IP 15 Серпня 2016 21:03
Какая-то геббельсовщина. Все это не убедительно и притянуто за уши. Вот недавно в одном из университетов Лондона объявили, что останки переходного существа от обезьяны к человеку - это подделка, которую скомбинировали из костей человека и обезьяны апологеты Дарвина и выдали за археологическую находку. Представляете, больше 200 лет морочили нам головы! Украинская власть теперь занимается тем же.
Анонім Показати IP 15 Серпня 2016 21:16
ВН мой комментарий не пропустит, наверное, но есть слабая надежда на справедливость. Эти страшные репрессивные годы уничтожили много не только украинцев, но и русских. Время было такое. Везде и для всех в СССР. Зачем так однобоко высвечивать факты? Одни выставлять, а другие замалчивать. Прчему же не пишете, что во вркмя оттепели, а потом застоя, сколько было построено заводов, фабрик, микрорайонов для работников этих фабрик (вспомните Нововолынск) с жильем, школами, детсадами, магазинами. В моем городе из 5 школ сначала 2, а потом 1 были русскими, но с преподаванием украинского языка. А ОСТАЛЬНЫЕ БЫЛИ УКРАИНСКИМИ. А сколько книг на украинском языке издавалось, детских в т.ч.! Все мое окружение разговаривало по украински! Кто из военных - те по-русски! И никакой вражды по этому поводу и напряга! Что плохого в том, что большинство украинцев знают русский язык? В этом, по-вашему, политика уничтожения украинской нации? Если это геноцид, то как назвать то, что происходит сейчас?
Ая до Анонім Показати IP 15 Серпня 2016 22:10
бачу що москаль підшиваєтся під аноніма і хоч жре український хліб мови не вивчив через свою московську тупість, не читав теж архівів нквд в ячких є мова про те, що москалі - не українці в часах камуністичного раю вбили понад 117 000 000 своїх громадян . Такого злочину дотепер не вчинила жодна політична система. Далеко за ними (москалями) іде християнство....
Анонім до Ая Показати IP 15 Серпня 2016 23:41
Як бачите, я не москаль. І мої діди ще й з Лемківщини. Даремно ображаєте. Через таке відношення до своїх співвітчизників наша країна в розрусі і розбраті. Через нестачу елементарного і насущного: відсутність поваги один до одного. Що Вас так образило? Російська мова? Тільки це? Небагато ж Вам треба, щоб вийти з себе. Чому тупість обов'язково московська? Не забувайте, що при владі у всі радянські часи було багато українців. Скільки людей посадили за Хрущова, а він же українець. А нетерпимість треба мати не до нації, чи країни, а до ненависті, злоби. Зараз українці не вбивають своїх громадян? Скільки можна принижувати, ненавидіти, виливати злобу... Досить. Прокиньтесь, читайте не архіви НКВД (хоча Ви їх і не читали), а біографію тих, кого вибираєте, а потім історію, бо нещастя нашої країни зсередини.
Анонім до Анонім Показати IP 16 Серпня 2016 00:06
Молодець.Ясно і чітко відповіли тим,хто дихає ненавистю і злобою.
Ая Показати IP 16 Серпня 2016 02:42
тішуся, що лемко яких я поважаю, заговорив українською мовою, хоч міг би лемківською говіркою. А те що він таки веде себе як чужий і ворог українців доказує своєю поведінкою, тобто на сторінці українських новин сіє посіває мову воргов України. Лемки яких знаю ніколи такого не робили і не роблять. Крім того воно-не він повинен знати, що чужою мовою спілкуєтся або гість, або окупант. Воно бідолаха не знає що в Україні є державна мова. Воно теж не знає що архіви нквд публікувала російська організаціґ МЕМОРІАЛ. Так ак савмо не чув про українського історика Юрія Шаповала який публікував матеріали про злосини нквд. Ну що ж і такі видно лемки бувають. Треба буде друзям з Бескидів повідомити про цей шедевр....
Круг Показати IP 28 Червня 2018 19:07
Количество украинцев в СССР по переписи 1926 года составило (с округлением до тысяч) 31 млн. 195 тыс. Именно это количество, иногда с уточнением до одного человека, называется в сотнях различных изданий, в том числе и в учебном пособии «На великой стройке», на которое ссылаются сторонники «81 млн». Но в этой книге допущена типографская опечатка: в первой цифре вместо «3» ошибочно отмечено «8». Общая численность населения СССР по переписи 1926 г. – почти 147 млн., и она никем не подвергается сомнению. Мифические «81 млн.» украинцев вместе с 78 млн. русских в сумме дают 159 млн. Это на 13 млн. превышает общую численность населения СССР, в котором, кроме русских и украинцев, проживало более 200 народностей. Ошибочность «81 млн.» очевидна.
ЛевЛьвович Показати IP 24 Липня 2019 20:00
Благодаря пьяному питерскому наборщику дяде Васе, украинцев стало больше на 50 миллионов, и они наконец обогнали "москалей" .
Андрій Показати IP 7 Березня 2023 20:57
Не хочу нікого розчаровувати, але це була технічна помилка! ================== Надрукували цифру "8" замість "3". Загальна обізнаність з результатами Всесоюзного перепису 1926 року по СРСР. В усіх публікаціях міжпереписного періоду (1926-1937), як, втім, і в пізніших виданнях, вказано 31 млн. 195 тис. українців (точне число – 31 194 976). Читати тут - http://likbez.org.ua/ua/do-golodomora-ukraintsev-v-sssr-byl-81-million.html
Корогод Володимир Показати IP 26 Січня 2024 22:02
В мене на полиці "Краткая энциклопедия СССР" Москва,1926. В розділі "Украина" вказано склад населення: росіян -- 4 відсотки. ЦЕ -- ФАКТ!!! Шкода газет не зберіг з переписом 1938 року: там росіян вже було 44 відсотки. За 11 років -- в одиннадцять разів побільшало!!! І словника російсько-українсбкого з тих же часів не з зберіг! А в ньому, навіть таке слово, як ДЗЕРКАЛО мало питомо українську, забуту вже назву -- ВИДОВИДЛО. Не зберіг... А енциклопедія -- є. І, певне, не остання: в бібліотеках сересере інформацію почистили, але в інших країнах -- зберегли.
Корогод Володимир Показати IP 26 Січня 2024 22:16
"Большая советская энциклопедия"Москва,1926г. Розділ -- Украина: русских -- 4 процента. Яким чином "русских" в 1936 зробилось в Україні 44 відсотки -- можна здогадатись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus