USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі працювали над проектом водного шляху через Україну

24 Листопада 2015 15:43
З’єднати Західний Буг із Віслою новим судноплавним каналом, зберігши русло прикордонної ріки недоторканим, щоб зберегти унікальну природу Прибужжя, пропонують автори міжнародного проекту.

У білоруському місті Брест відбулася 2-га сесія Комісії з питань розвитку воднотранспортного з'єднання Е-40 на ділянці Дніпро-Вісла. На ній проаналізували результати проміжних звітів щодо Техніко-економічного обґрунтування і визначення оптимальних варіантів відновлення цієї перспективної міжнародної магістралі, -повідомляє «Голос України».

Найважливішим етапом обговорення став аналіз варіантів прокладання магістрального каналу від Західного Бугу до Вісли. Із запропонованих розробниками маршрутів було обрано третій. Він найкоротший і потребуватиме менших витрат як під час будівництва, так і під час експлуатації, хоча має певні зауваження щодо екології. Від поглиблення русла Західного Бугу, враховуючи його заповідний статус на значній території, проектувальники відмовилися. Щоправда, його водами для заповнення шлюзів нового каналу все ж у певних обсягах доведеться скористатися. Остаточне рішення стосовно цього проекту ухвалять вже через місяць у польському місті Любліні.

«Дуже позитивна конференція. Вона показала суттєві зміни в напрямку реалізації цього проекту. Друга сесія нашої комісії консолідувала всі напрямки: український, польський і білоруський. Наш головний підрядчик - Консорціум на чолі з Гданським морським інститутом - зумів охопити всі напрямки проекту, правильно оцінити ситуацію не лише в технічному аспекті, а й в економічному та екологічному. Він намагався всебічно проаналізувати ринки, а також змоделювати ситуацію, яка може виникнути в результаті формування цього водного шляху. Вже зараз зрозуміло: йдемо у правильному напрямку, вибрали ефективну тактику і стратегію», - так оцінює результати зустрічі у Бресті генеральний директор Республіканського унітарного експлуатаційно-будівельного підприємства «Дніпро-Бузький водний шлях» Микола Котецький.

Реалізація проекту дасть змогу Україні відкрити пряме водне сполучення через ріки Дніпро, Західний Буг і Віслу з країнами Балтії, що значно розширить транспортні можливості з перевезення вантажів та розвитку водного туризму. Цілком ймовірно, що виділені на проект кошти частково будуть спрямовані на реконструкцію водосховищ на території Львівської і Волинської областей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus