USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У чотири луцькі школи хочуть повернути навчальну зброю

25 Серпня 2015 12:59
Навчальні заклади, де буде зберігатися навчальна зброя, повинні бути обладнані сигналізацією.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії з питань освіти Луцької міської ради сьогодні, 25 серпня.

Нагадаємо, з луцького бюджету пропонують виділити 1,5 мільйона гривень на програму патріотичного виховання молоді.

Як повідомив депутат міськради Павло Данильчук, як розробник, основна ставка програми – військово-патріотичне виховання.

Цьогоріч запланували 4 базові школи укомплектувати спільно з військкоматом, як центри військово-патріотичного виховання.

Це мають бути ЗОШ №№ 22, 23 25 і 20. Сюди мають повернути стрілецьку зброю малокаліберних гвинтівок, які сьогодні зберігаються у військовій частині у Володимирі-Волинському. Крім того, хочуть повернути макети зброї, мінімум по 2 в школу.

Школи, де зберігатиметься зброя, своєю чергою, мусять обладнати сигналізацією та системою охорони.

У 2016 році планують створити обласний центр військово-патріотичного виховання на базі військового ліцею.

Крім того, депутати планують підготувати звернення до Міністерства освіти про скасування заборони проведення стрільб для дітей- учнів ЗОШ, введений у дію на державної рівні 2 роки тому.

Депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич поцікавилася, чи проводили ревізію документів, які приймало Міносвіти 2-3 роки тому з приводу військово-патріотичного виховання. Приміром, вона згадала, що радянську гру «Зірниця» зробили свого часу загальнонаціональною.

Павло Данильчук зауважив, що при Міністерстві освіти створюється департамент військово-патріотичного виховання, який очолив його побратим по полку «Азов».

Депутат міської ради Григорій Пустовіт поцікавився, чи є обладнані стрільбища в Луцькому районі. З’ясувалося – таких поки що немає. А на його думку, варто проводити заходи, заплановані в програмі, на кшталт курсу молодого бійця, аби навчити дітей працювати зі зброєю, пояснити тактичні дії.

Як пояснив представник військового комісаріату, головне завдання таких уроків ДПЮ

- відібрати і підготувати до навчання дітей у вищих військових закладах, готувати кандидатів до військової служби за контрактом. Цей процес цього року зірвано, оскільки необхідна робота викладачами.

Депутат міської ради Анатолій Пархом’юк попросив включити в програму заходи, під час яких викладачі могли б молодшим дітям пояснювати правила поводження з небезпечними предметами. Адже чимало зброї з’являється в мирних містах, і діти можу стати жертвами нещасних випадків.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
давно пора Показати IP 25 Серпня 2015 13:50
це зробити.в школах наприклад у восьмій були тіри .кожен випускник стріляв та розбирав автомат з закритими очима.ніхто не косив від війська.в разі нападу на нас нато дали б таку відсіч що війни за европейські цінності ще років сто не було б. бо головна цінність не депутатське крісло олігарха а людське жіття
Анонім Показати IP 25 Серпня 2015 15:50
А де ж Юля, яка казала, що призову до війська більше не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus